Seria de înfrângeri a ICIM-ului în grupa roşie a Ligii Naţionale de Baschet a ajuns la cota 5 – din tot atâtea meciuri, după deplasarea de sâmbătă, de pe terenul lui CSM Satu Mare.
În luptă pentru titlu cu Sepsi, gazdele s-au impus fără probleme, scor 78-62 (23-13, 15-20, 17-10, 23-19), în acest joc consemnându-se redebutul lui Destiny Williams în maieul galben-albastru, ea jucând ultima oară în România chiar la Satu Mare. Iar prestaţia pivotului ICIM-ului nu a fost deloc rea, americanca contabilizând un double-double, 11 puncte şi 10 recuperări.
Americanca Williams,
redebut pozitiv
Nu a fost însă suficient pentru a-i pune probleme viceliderului, deşi la pauza mare erau doar cinci puncte diferenţă, după un sfert doi adjudecat de trupa lui Miljan Medvedj. Fără Hadzovic, accidentată, FCC ICIM nu a mai putut ţine pasul cu adversara în ultimele două sferturi, rezultând astfel o victorie clară a gazdelor. Fodor a fost singura integralistă din tabăra arădeană, care a contat în principal pe doar şase jucătoare. Au jucat pentru ICIM: Deura 17 (5×3), Fodor 14 (2×3), Dzombeta 12 (2×3), Williams 11, Ardelean 6, Ciotir 2, Mercea şi Bartok.
Îşi menţin locurile din clasament
De cealaltă parte, s-au remarcat Lloyd 21 (1×3) şi Amukamara 17 (1×3), secondate de arădeanca Mandache 12 (1×3) şi Baltic 10. Pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele Denson 8, Huţanu 5, Olah 3 (1×3) şi Kadar 2. Satmărencele îşi securizează locul doi şi au 26 de puncte, în vreme ce ICIM rămâne pe 5, cu 19 puncte, cu un singur punct peste Universitatea Cluj, învingătoare cu 86-81 în partida cu Phoenix Constanţa. Lider neînvins se menţine Sepsi Sfântu Gheorghe, 28 de puncte, 87-58 în această etapă a şasea, cu Olimpia Braşov.
Încă în căutarea primei victorii
Prima victorie din 2019 ar putea veni etapa viitoare, pe litoral, în compania ultimei clasate, Phoenix Constanţa, echipă ce vine de altfel din seria inferioară valoric.
Cu Williams, ICIM arată mai bine şi promite să se lupte până la final, în acest sezon, pentru locul 3 şi implicit pentru o medalie. Contracandidate sunt CSM Târgovişte şi Olimpia Braşov, formaţii pe care arădencele le vor întâlni în februarie, tot în deplasare.

Recomandările redacției