Ideea automatelor stradale cu lapte proaspăt a avut succes la pecicani

0
525

lactomat

O frumoasă inițiativă a prins viață și a avut și succes în orașul Pecica în această vară. Astfel, în urmă cu o lună (adică în luna iulie), localnicul Ştefan Gladiş a avut ideea de a monta un automat de lapte care funcţionează 24 de ore din 24 în zona „Juncanu” de la ieşirea din Pecica spre Arad. La o lună după instalarea primului „lactomat” din oraş – și văzând că ideea a fost bine primită și a avut succes – inițiativa ce a primit denumirea de  „Văcuţa pecicană” s-a extins, astfel că pecicanul întreprinzător a instalat încă două aparate: în centru – lângă chioşcul de ziare şi în zona de blocuri IRIL, lângă DN7. Ideea de a putea cumpăra lapte proaspăt, de a o fermă locală, la orice oră, a fost se pare foarte pe placul pecicanilor şi interesul pare să crească, cererea fiind tot mai mare.

După cum ne-a relatat Pavel Sinka, consilier în cabinetul primarului, ideea a surprins plăcut pe toată lumea care a aflat de ea fiind considerată prectucă și utilă. „Laptele este răcit după muls şi dus direct la automatul care îl menţine la temperatura de 4-5 grade. Preţul unui litru este de 2,5 lei, dar clientul poate cumpăra orice cantitate doreşte, în funcţie de suma pe care o introduce în automat – pentru că acesta nu dă rest“ ne-a precizat acesta.

Pe de altă parte,  proprietarul „Văcuţei pecicane” a explicat că „orice doritor poate cumpăra lapte de un leu, dar şi mai mulţi litri. Trebuie să vină doar cu o sticlă goală şi să o introducă în aparat”. Mai trebuie spus că instrucţiunile exacte de folosire se regăsesc pe toate automatele pentru ca fiecare doritor să știe clar ce are de făcut pentru a-și putea lapte proaspăt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.