Știm cu toții că, de multe ori, ne aflăm în impas când vine vorba de ce activități să le mai dăm sau să desfășurăm împreună cu copiii noștri, ca aceștia să nu se plicti­sească sau să mai renunțe la calculator, televizor și telefon.
Astfel, vă prezentăm în fie­care zi câte o activitate interesantă pentru copiii dumneavoastră sau pe care să o faceți împreună cu cei mici, activități care vă vor ajuta nu doar să petreceți timp de calitate cu ei, ci și să vă distrați.
Găsește perechea
Pentru acest joc vei avea ne­voie de două sau mai multe cofraje pentru ouă și de diferite jucării sau obiecte din casă, cel puțin câte două din aceeași categorie (două animăluțe, doi nasturi, două litere/ cifre, două mașinuțe etc.).
Cum se joacă? Într-un cofrag vom pune 2, 4 sau 6 obiecte diverse (în funcție de vârsta copilului), în locuri separate. Îi vom arata copilului conținutul cofragului, după care îl închidem și vom aduce un altul gol. Misiunea sa va fi să caute obiectele identice cu cele văzute în primul cofrag și sa le pună în cel de-al doilea, având grijă să res­pecte ordinea din primul.

Recomandările redacției