Comisia de disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a anunțat astăzi măsurile luate după evenimentele din cadrul etapei a 11-a a Ligii 1. Printre altele, comisia a decis să-i acorde mijlocașului albanez al UTA-ei suspendarea minimă prevăzută de regulament în cazul eliminării directe și anume două etape de suspendare plus o penalitate sportivă de 3000 de lei.

Batha a fost eliminat în minutul 45+1 al partidei cu Dinamo după ce l-a lovit cu brațul pe Gabriel Torje. Jucătorul Bătrânei Doamne a contestat decizia, declarând că nu a făcut altceva decât să își protejeze avantajul teritorial pe care-l avea în fața adversarului său însă arbitrul Marian Barbu a apreciat lovirea drept intenționată și i-a arătat cartonașul roșu.

Laszlo Balint nu va putea așadar să se bazeze pe elevul său pentru meciurile cu U. Craiova 1948 (acasă pe 17 octombrie) și Academica Clinceni (deplasare). Batha va fi din nou disponibil la începutul lunii noiembrie pentru duelul de pe teren propriu cu Chindia Târgoviște.

Fotbalistul transferat în vară de la KF Tirana se află la a doua suspendare în acest sezon. Prima și-a ispășit-o în meciul cu Rapid, după ce acumulase cinci cartonașe galbene în partidele precedente. Albanezul acuză o perioadă de acomodare mai grea la stilul de arbitraj din România declarând că în Liga 1 este sancționat pentru intervenții care ar fi fost judecate diferit în campionatul țării sale.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției