Iepuraşul a încurcat cadourile: benzina şi motorina, mai scumpe

0
519
Imagine din o benzinarie Rompetrol.

Motorina standard s-a scumpit cu 25 % în ultimul an și jumătate. Prețul combustibilului a atins un prag record, depășind 6 lei în unele benzinării din țară.

Dată fiind evoluția prețurilor pentru combustibil, cel mai probabil, săptămâna viitoare nu va mai fi vreo benzinărie în care litrul de motorină să fie cotat sub 6 lei. Mai ales după ce prețul barilului de petrol Brent a atins o cotă maximă pe ultimele 6 luni, respectiv 75 de dolari, conform evz.ro.

Potrivit peco-online.ro, la începutul toamnei anului 2017, un litru de motorină putea fi cumpărat cu 4,75 lei. Deci, în mai puțin de doi ani, s-a înregistrat o creștere de peste 25 % și de 1,25 lei per litru de motorină.

Comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3.4%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 9.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile, conform peco-online.ro.

În cazul motorinei, preţul mediu al unui litru a crescut cu 1.2%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 3.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Creșterea prețului combustibilului atrage după sine și alte scumpiri, transportatorii crescând tarifele, ceea ce ajunge să fie suportat tot de consumator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.