Încă din ziua trecerii la cele veşnice a Regelui Mihai I al României, Ierarhii, preoţii şi credincioşii din cuprinsul Eparhiei Aradului s-au rugat pentru odihna sufletului Majestăţii Sale.
În acest sens, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în ziua de 6 Decembrie 2017, înconjurat de soborul slujitor și în prezența membrilor Asociației Amicii Regelui Mihai, Filiala Arad, a săvârșit o slujbă de pomenire pentru odihna sufletului Regelui Mihai I al României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a evocat personalitatea fostului suveran al României, care s-a impus constant în istoria țării. Înaltpreasfințitul Timotei a subliniat legătura cu locul, prin castelul de la Săvârșin, care a înscris deseori prezența sa, mai ales la marile sărbători creștine. Odată mai mult, s-a dovedit aceas­ta prin aceea că firul vieții l-a sfâr­șit îndată după Ziua Națională și în pragul Centenarului Marii Uniri. În pregătirea funeraliilor, Biserica stăruie în sfinte rugăciuni pentru așezarea sufletului său ales în lumina milostivirii dumnezeiești, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.
ÎPS Timotei a scris un mesaj în Cartea de condoleanțe
În aceeaşi zi, după slujba de pomenire de la Catedrala Arhiepis­copală, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei s-a deplasat la sediul Asociației ,,Amicii Regelui Mihai” din Arad, unde a deschis șirul mesajelor de condoleanțe, scriind în Cartea de condoleanțe aflată la sediul Asociației din Arad. Și aici s-a păstrat un moment de reculegere și s-au rostit rugăciuni. Co-președintele Asociaței, Tiberiu Dekany, i-a mulțumit Chiriarhului, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, pentru slujba de pomenire și frumoasa evocare a personalității Regelui Mihai al României și și-a exprimat recunoștința față de toți participanții la slujba de pomenire.
PS Părinte Emilian Crişanul l-a omagiat pe Rege în    Sala Ferdinand
Vineri, 15 decembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a adus un ultim omagiu Regelui Mihai I al României, fiind prezent în Sala Ferdinand din cadrul Palatului Administrativ din Arad. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa s-a rugat pentru odihna sufletului Majestăţii Sale şi a semnat Cartea de condoleanţe deschisă în memoria Regelui Mihai.
La eveniment au luat parte membrii Asociaţiei ,,Amicii Regelui Mihai”, în frunte cu Tiberiu Dekany, Co-preşedintele Asociaţiei, reprezentanții Primăriei Municipiului Arad, în frunte cu primar ing. Gheorghe Falcă, ai Ligii Scriitorilor din România, Filiala Arad şi ai PRO URBE Arad.
Protos.dr. Iustin Popovici

Recomandările redacției