Marți se fac două săptămâni de când Ionuț Popa a suferit un stop cardiorespirator și a fost intubat la secția de Anestezie și Tera­pie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Arad. De atunci, cel mai bine cotat antrenor arădean al momentului este în comă și respiră cu ajutorul aparatelor.
Spre finalul lunii mai, „Mister” reluase un tratament agresiv împotriva unei tumori inoperabile descoperite la cap în vara anului trecut și corpul său a cedat pe 9 iunie. De atunci, Ionuț Popa duce o luptă la baionetă pentru viața sa, medicii așteptând un semn pozitiv pentru a-i putea da o mână mai mare de ajutor.
Între timp, pe lângă mesajele de sus­ținere transmise de suporterii Politehnicii, ieșenii au demarat procedura de numire a lui Popa cetățean de onoare al orașului din Copou. Consilierii locali Mihai Liviu Gavril și Adrian Florin Boca au depus la Consiliul Local un proiect de hotărâre ce propune acordarea acestui titlu onorific pentru cel comparat cu Ștefan cel Mare pe vremea când conducea de pe bancă gruparea moldavă.
„Din păcate, soarta acestui om mi­nunat, iubit de toţi suporterii ieşeni i-a fost acestuia potrivnică, Ionuţ Popa luptându-se din greu cu o boală severă care nu i-a mai permis să îşi ducă la bun sfârşit misiunea în fotbalul românesc.
Ca o dovadă totală de ataşament şi pretuire faţă de antrenorul care a adus în „Dealul Copului” cele mai puternice echi­pe din fotbalul românesc şi care a umplut, de fiecare dată tribunele, suporterii ie­şeni, iubitorii fotbalului de calitate, s-au solidarizat şi au realizat multe acţiuni caritabile, în speranţa schimbării cursului vieţii a celui alintat de ei „Popică”.
Aceasta a fost o dovadă supremă de ataşament a comunităţii locale faţă de un om care a muncit pentru comunitatea locală şi pentru oamenii din Iaşi, pentru sportul ieşean şi pentru ca Iaşiul să poată fi considerat şi o capitală a sportului nu numai o capitală a culturii româneşti.
Pe cale de consecinţă şi în asentimentul tuturor suporterilor ieşeni, supunem spre dezbatere şi aprobare prezentul proiect de hotarâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi domnului Ionuţ Popa” – se arată, printre altele, în expunerea de motive ale consilierilor locali ieșeni.
În cariera sa, Ionuț Popa a antrenat echipele Metalul Ineu, Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara. A revenit și a promovat în Liga 1 cu UTA, apoi a trecut la FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara. Ultima echipă pe care a condus-o a fost și cea din orașul său, UTA, pe care a preluat-o în aprilie 2018 și de care s-a despărțit oficial în iunie 2019. Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1.

Recomandările redacției