După ce a renunțat benevol la locul de Liga a III-a, Ineul și-a calculat pașii pentru o promovare la finalul acestei stagiuni, însă socotelile nu i-au ieșit deloc. După 15 meciuri jucate, echipa din Țara Zărandului e la 14 puncte în spatele liderului Pecica și orice intenții de atacare ale locului 1 dispar.
Practic, „alb-albaștrilor” nu le rămâne decât varianta reîntineririi echipei, speranțele în rezultate bune și poate chiar și în medalii naționale legându-se de echipa de juniori A1. „Nu are rost să ascundem faptul că ne doream o implicare în lupta pentru locul 1 și, implicit, promovare, nu degeaba am completat lotul cu trei jucători experimentați, ca Teședan, Berari și Berar. Ne doream să formăm un lot cât mai competitiv, ca să fim în față până la iarnă și, eventual, să mai luăm dpuă-trei piese cu care să fim și mai puternici. Dar, după ce am pierdut acasă cu Zăbraniul, am rea­lizat că obiectivul fixat este puțin nerealist. Am suferit în special la capitolul omogenitate și concentrare în momentele cheie ale partidelor, cu foarte multe ratări. În plus, la un moment dat, au apărut și ceva probleme de ordin adminstrativ, financiar, care au produs un efect negativ în vestiar. Așadar, am ajuns pe un loc ce ne obligă să schimbăm strategia, în sensul că vom reîntineri din nou echipa. Juniorii din curtea noastră vor avea și mai multe șanse de a juca, mai ales că vrem să-i călim pentru bătăliile din vara viitoare. Vrem să câștigăm din nou competiția de juniori A1 la nivel județean, dar de data aceasta ne propunem să nu ne mai oprim în semifinală ca anul trecut, ci să ajungem în finala pe țară”, a explicat Adrian Palade, președintele ineuanilor.
Și tot legat de juniori, Ineul e căutată de grupări importante din fotbalul românesc pentru „export”. „Avem oferte concrete pentru Darius Jurj, Denis Mâneran, Alberto Țica și Radu Șerban de la CSU Craiova și Universitatea Cluj, dar – probabil – toți vor rămâne la Ineu cel puțin până în vară. Mai avem, însă, și alți copii talentați, care încep să confirme și la Liga a IV-a lângă cei câțiva jucători cu experiență. Ne-am întins deja antenele pentru a încerca să mai transferăm câțiva jucători tineri din zonă și ne vom despărți de doi-trei jucători cu experiență”, a adăugat Palade.
De altfel, atacantul Florin Berari și mijlocașul Ciprian Berar și-au obținut deja dez­legările, însă nu e exclus să existe și alte „divorțuri”. Cert este că antrenorul Cristi Sculici a programat reunirea lotului pentru mij­locul lunii ianuarie, iar două săptămâni mai târziu ineuanii vor urca în cantonament, la Moneasa.
Progrese timide și la bazele sportive
Unul dintre motivele pentru care Ineul a renunțat la locul din eșalonul terț a fost și concentrarea eforturilor pentru amenajarea bazei sportive din Cetatea Ineului, dar și recondiționarea stadionului „Central”. „Prea multe nu sunt de spus. Știu doar că terenurile din Cetate au fost pregătite pentru însămânțare la primăvară, iar pentru stadion există un proiect depus de Primăria din oraș”, a mai menționat Palade.
Și echipa de fete e în reconstrucție
Dacă băieții sunt ieșiți din obiectivul promăvării, fetele stau pe ultimul loc în seria a II-a a eșalonului secund. „Am încheiat un ciclu și la echipa de fotbal feminin. Unele jucătoare au terminat școala și și-au fixat alte priorități. Dar, avem destul sânge proaspăt, junioare talentate cu care trebuie avut răbdare. De exemplu, în derby-ul suferinței, de la Baia Mare, echipa chiar a jucat bine și a pierdut doar pe greșeli personale. Sperăm, însă, să ne mobilizăm mai bine la primăvară și să ne atingem obiectivul, salvarea de la retro­gradare”, a încheiat președintele clubului din Țara Zărandului.

Recomandările redacției