igasSenatorul Constantin Traian Igaş este unul dintre parlamentarii care a aprobat şi susţinut în Parlament Legea 319/2009 care a instituit Ziua Tatălui. „În a doua duminică din luna mai sărbătorim Ziua Tatălui. Am susţinut şi aprobat aceas­tă lege în Parlament şi cu această ocazie le urez tuturor tăticilor gânduri bune, sănătate, înţelepciune şi să se bucure de copiii lor. La multi ani, de Ziua Tatălui!”, a postat parlamentarul arădean pe o reţea de socializare.
Ziua Tatălui a fost sărbătorită, ieri, în România. A doua duminică din luna mai devenind oficial sărbătoare legală dedicată tăticilor, conform Legii 319/2009 privind instituirea Zilei Mamei şi a Zilei Tatălui. Semnificaţia Zilei Tatălui este legată direct de poziţia unui tată în familie, precum şi în societate. Ziua Tatălui are o semnificaţie importantă deoarece ajută la recunoaşterea contribuţiei individuale a fiecăruia dintre cei doi părinţi la viaţa de familie în particular şi la construirea societăţii în general.
Pe plan mondial nu există în cazul celebrării zilei tatălui o tradiţie bine conturată în jurul unei date anume. Dintre cele 27 de state ale Uniunii Europene, doar România nu sărbătorea Ziua tatălui.

Recomandările redacției