Igaş vrea să promoveze Lunca Mureşului pe bicicletă

0
350

Constantin Traian Igaș continuă și anul acesta expediția „Prietenii Luncii Mureșului”. Prima ediție a expediției cu bicicletele de la Pecica la Mănăstirea Bezdin a fost anul trecut, în aceeași zi de 22 iulie.
„În urmă cu un an am organizat pentru prima oară această expediție care a fost o reușită. Parteneriatul cu Primăria Pe­cica, prin Centrul de Vizitare și Informare Turistică, și cu Primă­ria Se­cusigiu ne permite să promovăm Lunca Mureșului prin cel mai eco­logic mod de deplasare, cu bicicleta. Vrem să mobilizăm ară­denii să vadă cât de deosebit este județul nostru, motiv pentru care îi invităm cu noi la drumeție”, declară senatorul Constantin Traian Igaș.
Startul va avea loc la Ferma de Bivoli din Pecica, începând cu ora 9:00, pe biciclete puse la dispoziţia participanţilor de către Primăria Oraşului Pecica. Se va face o vizită la Mănăstirea Bezdin, iar veloexpediția se va încheia tot la Ferma de Bivoli, cu o masă tradițională. Înscrierile au început din 18 iulie pe pagina de facebook a senatorului: https://www.facebook.com/constantinigas. Se vor alătura expediției atât aleși locali, primarii Ilie Cheșa și Toader Marian, viceprimarii Miodrag Stanoiov și Geani Cazacu, cât și tineri din județ și municipiu.
„Înțelegem importanța promovării Luncii Mureșului și sprijinim acțiunile de acest gen, excursii cu bicicletele sau pe jos pentru a nu deranja fauna din Parcul Natural Lunca Mureșului. Mănăstirea Bezdin este un mo­nument de patrimoniu, construit de către cneazul Iovan Iaksici. Numele locașului de cult se tra­ge de la un pârâu a cărui apă era foarte întunecată, bezdin însem­- nând beznă în limba sârbă. Este printre puținele locașuri monahale sârbești din țară și ar trebui reabilitată. Pentru promovarea acestui locaș de cult ar trebui puse semnalizări la coborârea de pe autostradă și în sensul giratoriu”, declară viceprimarul ora­șului Pecica, Miodrag Stanoiov.
(G.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.