Ministerul Sănătății organizează peste o lună, pe 21 noiembrie, concursul de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Concursul se desfășoară în centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Față de anul trecut, sunt cu 1.000 de locuri mai puțin la rezidențiat, iar cea mai mare scădere este la anestezie-terapie (ATI).

„Halucinant! Cred că cineva trebuie să plece!

Scazi locurile la ATI cu 125??? Epidemiologie 46 ???? Medicină de Urgență 200??… în plus, Medicina de familie 173???…dar tu vrei să faci schimbare. Cred că sesiunea actuală trebuie amânată, aduși oameni competenți și regândită EXACT pe nevoile reale ale României“, a spus Horea Timiș, directorul DSP Arad.

Cele mai multe locuri de la specializările de medicină din spitale sunt în București, mai exact 1.015. Capitala este urmată de Iași, cu 490 de locuri scoase la concurs. În total, în toată țara, la medicină, sunt 3.672 de locuri pentru rezidenți, la medicină dentară sunt 1.190 și la farmacie sunt 1.087.

Comparativ, anul trecut au fost scoase la concurs 4.645 de locuri la medicina, 1.651 la medicină dentară și 2.272 la farmacie.

La anestezie-terapie intensivă, cea mai solicitată specializare în pandemie, numărul de locuri a scăzut de la 278, câte erau scoase la concurs anul trecut, la 153 anul acesta, deși se vorbește constant de lipsa de personal medical pentru gestionarea crizei sanitare în linia întâi.

Toate detaliile despre concursul de Rezidențiat 2021 le puteți afla de pe site-ul oficial rezidentiat.ms.ro.

Recomandările redacției