Ignorată de autoritățile locale și județene, echipa de rugby a Aradului – în fața unui nou sezon de sacrificiu

0
336

Divizia Națională de seniori, ediția 2016-2017, își va disputa etapa de debut la sfârșitul acestei săptămâni când cele opt echipe angrenate în competiție vor începe duelul pentru supremația în eșalonul secund al rugby-ului românesc, aflat la cel de-al șaselea sezon în actualul format.
Printre combatante se numără și Clubul Sportiv Universitatea Arad, care în acest an le va avea adversare pe CS Năvodari, RCM Galați, Stejarul Buzău, Știința Petroșani, RC Bârlad, CSM Suceava și CS Mănăștur, cu mențiunea că aceasta din urmă ca și echipă formatoare pentru Universitatea Cluj e doar la număr în întrecere, rezultatele obținute necontând la finalul sezonului.
Austeritate doar la fondul de salarii, ajutorul Aradului e nul
Ca și în anii precedenți, gruparea arădeană se poate lăuda cu condiții de Superligă, dar cu un fond de salarii „demn” de o formație de pluton în eșalonul doi. „Din păcate, doar evoluăm în Arad, căci altfel nu simțim deloc că facem parte din comunitatea sportivă arădeană. Bani de la Primărie și Consiliul Județean nu primim, fiindcă niște juriști ne caută nod în papură. Invocă niște legi expirate, nu iau în calcul anexele ulterioare și pur și simplu nu ne consideră eligibili pentru a putea accesa bani de la bugetul local și județean. Ne și judecăm cu Primăria pe o astfel de speță, suntem pe cale să câștigăm litigiul, suntem curioși ce se va întâmpla după. Este foarte păcat că suntem ignorați, marginalizați, ca să nu spun și mai rău. Cu cel puțin 2 miliarde (n.a. lei vechi) de la Primărie ne-am descurca de două ori mai bine. Am putea dubla bugetul de salarii, care acum este de 120 de milioane (n.a. lei vechi) pe lună, bani pe care îi împărțim la nu mai puțin de 27 de jucători. Altfel, noi avem condiții de Superligă și vorbesc despre deplasări, majoritatea dintre ele foarte lungi, cazare, masă, vitaminizare sau echipamente. Dar, salariile mici nu atrag jucători de valoare și de aici și rezultatele mai slabe ce apar an de an. Copiii vor, își dau interesul, dar mulți dintre ei au limite”, a spus din capul locului Ovidiu Șerban, directorul CS UAV Arad, care, pe de altă parte a ținut să remarce colaborarea strânsă cu conducerea Universității arădene după o perioadă mai „rece”. Totodată, managerul anului 2015 în sportul arădean a ținut să sublinieze ajutorul magazinului Dedeman, care i-a angajat pe o parte din rugbiștii arădeni.
O nouă linie „verde” cu cele opt achiziții
Și în această vară, CS UAV Arad
și-a întinerit considerabil lotul. O parte dintre „veterani”, Rotaru, Dângă, Postolache, Niculiță, Tiron sau Burai au dispărut din schemă, în locul lor apărând jucători tineri și foarte tineri. Este vorba despreCristian Cosacu (pilier), Ionuț Gherdan (aripă), Cristian Aanei (aripă), George Petrovai (linia a III-a), Andrei Cristea (linia a II-a), Alexandru Mitroi (centru),Costică Dragoș (taloneur) și Răzvan Borș (uvertură), acesta din urmă fiind și antrenor la Centrul de Perfecționare de la Cornu. „Avem și în acest an o echipă tânără, cu câțiva veterani pe lângă, cu care sperăm să ne clasăm cel puțin pe locurile 5-6. Noi am vrea să și mai sus, dar suntem realiști și ne cunoaștem limitele. La un fond de salarii de 120 de milioane pe lună sau nu poți atrage rugbiști de un anumit nivel, iar cu cei tineri trebuie avut răbdare. La campionatul de rugby în 7 am terminat pe locul 5, dar ceea ce este mai important este că am luat pulsul adversarilor și am bifat o etapă a pregătirii pentru meciurile în 15. Pregătirea propriu-zisă am început-o în iulie, eu zic că suntem pregătiți”, spune Marian Grindei, antrenor și jucător al formației studențești.
Debut la Năvodari
Așa cum spuneam, Divizia Națională de seniori debutează în weekend. Arădenii au parte de o primă deplasare, tocmai la Năvodari, pe terenul uneia dintre marile favorite la promovare. „Au luat câțiva jucători  de la Farul, cele mai importante nume fiind cele ale lui Agiacai sau Cătălin Ion. Mergem să jucăm, deplasăm un lot de 20 de jucători, sperăm să facem o figură frumoasă. Aș vrea să remarc revenirea în lot a lui Maxim, care la începutul acestui an suferea o operație la coloană. El, alături de Daniel Stoica, aduc multă calitate și spirit pentru această echipă de copii”, a mai menționat Grindei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.