CHESAIlie Cheşa apreciază că aleşii locali ai PD-L Arad continuă fuga de responsabi­litate şi procesul de manipulare grosolană a opiniei publice, în problema Școlii Generale „Mihai Eminescu”. „Este incredibil cât de departe pot să meargă mesagerii lui Gheorghe Falcă în intenţia lor de a politiza o problemă a administraţiei locale. Cazul este destul de simplu: autorităţile locale sunt cele care au responsabilitate şi obligaţia de a asigura spaţii adecvate pentru şcoli, inclusiv în cazul acesta. Atât Legea Educaţiei cât şi Legea Administraţiei publice locale stipulează clar acest aspect. Înţelegem că, într-o manieră proprie întortocheată şi nepoliticoasă, Primăria a solicitat sprijinul Prefecturii pentru a găsi un spaţiu adecvat. Atât prefectul Cosmin Pribac, cât şi cei doi deputaţi ai PSD Arad, Flavius Măduţa şi Dorel Căprar şi-au manifestat disponibilitatea de a identifica o soluţie care să ajute elevii, părinţii şi profesorii, în măsura posibilităţilor. Asta nu înseamnă, aşa cum în mod demagogic şi mincinos sugerează purtătorii de cuvânt ai lui Gheorghe Falcă, preluarea responsabilităţii de către Prefectură sau de către alte instituţii. Constatăm cu regret că acei consilieri care se trezesc vorbind prostii, ori nu înţeleg lucruri foarte simple, ori mint cu neruşinare şi încearcă să instige părinţii şi profesorii. Responsabilitatea este a administraţiei locale şi, dacă nu sunt în stare să rezolve problemele arădenilor, nu au decât să îşi dea demisia consilierii municipali ai PD-L, în frunte cu Gheorghe Falcă! Ei trebuie să explice de ce nu au făcut nimic pentru şcoala generală din 2006 şi până în prezent? De ce au ascuns faptul că proprietarii imobilului au intenţia să vândă clădirea? De ce nu au obţinut clădirea Poliţiei de Frontieră când se lăudau că au ministrul de Interne, dacă tot este o simplă formalitate? Credem că autorităţile locale trebuie să vină cu soluţii, nu cu minciuni şi subiecte politicianiste inventate. În ceea ce priveşte refuzul Poliţiei de Frontieră de a elibera spaţiul de pe strada Mărăşeşti, trebuie să spunem foarte clar: şi Poliţia de Frontieră, şi serviciile de paşapoarte şi permise auto deservesc arădenii. Ele funcţionează în beneficiul arădenilor, care trebuie să beneficieze de condiţii optime atunci când apelează la ele. Nu suntem de acord, şi cred că nici arădenii nu sunt de acord, să protejăm interesele imo­biliare şi financiare ale celor care vor ca cele două servicii să rămână la mall, cu chirii de mii de euro lunar”, a spus prim-vicepreşedintele organizaţiei municipale PSD Arad, Ilie Cheşa.

  • gigi spune:

    Nu este de mirare…ca de obicei dl Falca isi urmareste interesele proprii!Deja suntem satui!

  • mariusika spune:

    Sunt jenanti cei de la PDL in frunte cu seful lor Falca mai bine ar tacea si ar face ceva folos pt aradeni nu fantani si prostii nefolositoare!

  • miki spune:

    Normal ca PDL a avut alte interese cu acest PNDI dovada cea mai clara fiind si contractul pentru autostrada Nadlac-Arad, din aceasta cauza s-au si oprit lucrarile pentru ca Iordache a deturnat acele fonduri.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției