CHESADupă un an de la primirea manda­tului din partea arădenilor, consilierii municipali USL consideră că sunt trataţi cu dispreţ de către majoritatea formată în CLM de consilierii PD-L, UDMR şi PPDD şi, uneori, de către aparatul administrativ. Iniţiativele consilierilor USL sunt obstrucţionate, de cele mai multe ori nici nu ajung în dezbatere pe ordinea de zi. Unul dintre exemple este proiectul de hotărâre cu privire la cumpărarea imobilului în care funcţionează Şcoala Generală „Mihai Eminescu”, depus la registratură în data de 3 aprilie. Un alt exemplu este solicitarea de acordare a unor spaţii pentru birourile parlamentare ale deputaţilor USL, depus încă din iarnă.
„În aceste condiţii, consilierii municipali USL folosesc armele pe care le au la îndemână. Constatăm că Gheorghe Falcă foloseşte fără scrupule majoritatea pe care o are în CLM. Până când nu va fi respectat mandatul consilierilor USL şi implicit votul masiv dat de arădeni pentru USL vara trecută, vom bloca proiectele care necesită o majoritate calificată. Când proiectele opoziţiei vor fi măcar luate în discuţie, vom discuta despre o schimbare de atitudine din partea consilierilor USL. Noi nu condiţionăm votul pentru folosul politicienilor USL, ci în folosul cetăţenilor. Este inadmisibil că municipalitatea plăteşte aproape 10.000 de euro lunar chirie la Şcoala Generală «Mihai Eminescu», noi venim cu o soluţie. Majoritatea din CLM poate să respingă soluţia noastră şi să vină cu altă soluţie, dar proiectul nostru trebuie discutat. Este pentru prima dată după 20 de ani când parlamentarii nu primesc sedii din partea autorităţilor locale. Este vorba despre cei ai PSD, pentru că cei de la PD-L func­ţio­nează în vechile sedii. Probabil că lui Gheorghe Falcă nu i-a picat bine victoria USL la alegerile parlamen­tare, dar este cazul să treacă peste acest episod. Precizăm foarte clar: sediile birourilor parlamentare sunt pentru cetăţeni, nu pentru parlamentari”, a spus Ilie Cheşa, prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Munici­- pale PSD Arad.
Social-democratul reaminteşte că unele proiecte ale consilierilor USL au fost respinse prin vot de către majoritatea lui Gheorghe Falcă. Printre acestea se numără introducerea subvenţiei de 10% pentru gigacalorie (căldură şi apă caldă) şi păstrarea nivelului de anul trecut pentru taxele şi impozitele locale (majorate cu 16% de consilierii din jurul lui Gheorghe Falcă). „Subliniez din nou: votul şi atitudinea consilierilor USL sunt pentru cetăţeni. Cerem respect pen­tru cetăţenii pe care îi reprezentăm şi condiţii pentru a-şi putea exercita mandatul în condiţii optime”, a mai spus Ilie Cheşa, prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Munici­- pale PSD Arad.

Recomandările redacției