Noul antrenor al UTA-ei nu s-a ferit să își asume obiective ambițioase, Deși clubul nu i-a impus așa ceva (este practic un „mister“ obiectivul pe care acest club îl impune antrenorilor), Poenaru vrea să ducă echipa în play-off, fază a Ligii 1 în care a mai ajuns cu Academica Clinceni în urmă cu două sezoane. Pentru Bătrâna Doamnă ar fi însă o premieră; sezonul trecut a visat frumos timp de o treime a campionatului, după care acest vis a început să se năruiască. De aceea poate fanii UTA-ei sunt mai reticenți la auzul acestor declarații însă Poenaru și-a asumat inclusiv faptul că va fi perceput ca fiind prea expansiv:

„Eu îmi doresc să fiu între primele 6 pentru că e frumos acolo, e frumos să te bați cu cele mai bune echipe. Am fost acolo, știu cum e și am făcut și puncte. Sunt de principiul că obiectivul trebuie să ți-l impui singur și eu întotdeauna mi-am impus obiective importante. Și la Clinceni obiectivul era salvarea de la retrogradare și eu am vrut play-off. De aceea și discuția cu acele prime de play-off, cei de acolo n-au crezut că e realizabil, mi le-am pus în contract și le-am luat. Și la UTA am în contract primă de campionat, de cupele europene, de Cupa României, de play-off. Poate par prea entuziast dar eu așa sunt, o să vă obișnuiți cu mine.“ a detaliat noul antrenor al UTA-ei.

Și fiindcă a amintit de Cupa României, Ilie Poenaru a fost pus la curent cu acest mare off al suporterilor UTA-ei. Cupa este o competiție de tradiție, are farmecul ei, în plus, pentru o echipă medie așa cum e UTA, șansele de a reuși o performanță în competiția KO sunt mai mari decât într-una de anduranță, așa cum e campionatul. Din păcate echipa noastră și-a obișnuit fanii cu dezamăgiri periodice în Cupa României, ultima dintre ele venind chiar în sezonul trecut când a fost eliminată rușinos de CSO Filiași, echipă de liga a treia.  Referitor la maniera de abordare a acestei competiții, Poenaru a declarat: „Din punctul meu de vedere Cupa României este un obiectiv pentru noi, un obiectiv pe care mi-l doresc și vreau să luptăm pentru orice. De aceea trebuie să avem un lot echilibrat și competitiv, cu care să ne putem bate pe toate planurile.“

Așadar, lăsând la o parte obiectivele vagi impuse de club (continuitate, consolidare etc), Poenaru și-a asumat prin aceste declarații să apară la judecata tribunalului suporterilor cu rezultate raportate la două aspecte: accederea în play-off și o abordare serioasă, profesionistă din partea echipei sale a meciurilor din Cupa României.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției