pincmioPunctele nu se lipesc deloc de echipa din Podgoria arădeană departe de casă. Deși are perioade bune de joc, teamul lui Cuedan strică totul cu minute de inexplicabilă rătăcire, în care adeversarii nu îi iartă. Așa s-a întâmplat și la Pitești, acolo unde Pâncota i-a ținut la respect pe „călăii” lui Dinamo, a luat avans pe tabelă prin reușita lui Flavius Cuedan, dar după pauză au coborât garda și au primit trei pumni grei cât o înfrângere.
Mioveniul pleca cu prima șansă în fața Pâncotei, însă gazdele au avut mari probleme de concentrare în startul confruntării. Chiar și așa și-au creat prima și singura fază periculoasă a primei părți la capătul unei lovituri de colț. Cel care a reluat periculos cu capul a fost Biceanu, Irimia respingând bine balonul. A fost un simplu foc de paie, căci cei care au făcut „cărțile” în primele 45 de minute au fost „șoimii”.
Sesizând că amfitrionii nu leagă jocul, „șoimii” au prins curaj și au fost periculoși prin Bulzan și Cuedan, după două cornere frumos lucrate. Totuși, Flavius Cuedan avea să găsească plasa porții cu o lovitură liberă perfect executată cu stângul de la 25 de metri, ușor lateral dreapta. Popescu nu a schițat nici măcar un gest, balonul mergând cuminte lângă bară la colțul lung. În avantaj din minutul 26, vizitatorii au controlat tactic restul primei părți, ba chiar și-au mai creat o situație, prin Suciu, care a ratat execuția din poziție bună.
În vestiarul Mioveniului  au ieșit scântei la pauză, iar de la cabine a ieșit o altă formație. Claudiu Niculescu a făcut și două schimbări inspirate, Bălan și Alin Popa având să contribuie decisiv la conturarea succesului. Din păcate pentru „alb-negrii”, golul de 1-1 a căzut foarte repede, la trei minute de la reluare. Nou-intratul Bălan l-a învins pe Irimia cu un șut din întoarcere după o centrare de pe stânga și o prelungire a lui Popa.
Vizitatorii aveau să cedeze aproape total inițiativa și argeșenii au ajuns din ce în ce mai ușor în poziție de finalizare. În minutul 58, Irimia a respins de sub transversală șutul lui Alin Popa, iar 8 minute mai târziu Ayza a reluat cu capul, puțin pe lângă, centrarea lui Gălan. Inevitabilul s-a produs, însă, în minutul 71 la o fază – totuși – banală. Popa execută bine un corner, iar Răuță a înscris cu capul.
De abia la 2-1, pâncotanii s-au întors în atac, au controlat teritorial meciul, iar Alin Mihai putea aduce egalarea dacă finaliza din prima o pasă a lui „Bebe” Mitu. Cu fundașii la 30-40 de metri de buturile lui Irimia, oaspeții au fost pradă ușoară la contraatacul ce a închis conturile, dar asta nu înainte ca Alin Popa să șuteze peste poartă din poziție ideală. Ayza a pătruns bine și i-a pasat excelent lui Gălan care a marcat în poarta goală. Faza se consuma în minutul 88, prea târziu pentru ca Faza se consuma în minutul 88, prea târziu pentru ca „șoimii” să mai poată reveni în joc.
Formații:
Mioveni: O. Popescu – Calvin (79 Negoiță), B. Stoica, I. Rada, Ed. Stoica – Răuţă, Biceanu, Galan – Mazilu (46 Bălan), Nilă (46 A. Popa), Ayza. Antrenor: Claudiu Niculescu
Pâncota: Irimia – Maghici, Lengyel, Crușoveanu (50 Huțanu), Siminic – Bulzan, Suciu, Polgar (74 D. Mitu), Fl. Cuedan (62 Pantea), Dubeștean – A. Mihai. Antrenor: Dan Cuedan
Arbitri: Dorian Micloşină (Drobeta Turnu Severin) – Răzvan Nistoran (Reşiţa) şi Andrei Chițoiu (Timişoara).

Recomandările redacției