Imaginea nepăsării și dezolării: locul,, de joacă” din Șeitin arată ca după bombardament (+ galerie foto)

0
335

Nu cred că există oraș sau comună din țara asta care să nu aibă un loc de joacă pentru copii. Unele sunt mai moderne, altele mai sărăcăcioase iar unele chiar dezastruoase. Astfel este și cazul comunei Șeitin, din județul nostru.

Comuna, situată în sud-vestul Câmpiei Aradului, în lunca Mureşului pe o suprafaţă de cca. 6680 ha. Este formată din satul cu acelaşi nume, sat situat la o distanţă de 47 km faţă de municipiul Arad. În comună trăiesc în jur de 3000 de locuitori, nu știm însă câți copii sunt aici. Dar, din păcate, tânara generație nu beneficiază de condiții optime de joacă în comună.

Câțiva cetățeni s-au sesizat, zilele trecute, de faptul că  parcul din Șeitin arată ca după bombardament. Un loc în care, se presupune că, ar trebui să fie un spațiu curat, cu leagăne și tobogane în perfectă stare de funcționare și cu spații destinate relaxării copiilor. Din păcate, lucrurile nu stau deloc așa. La Șeitin, locul care ar fi trebuit să fie ,,de joacă” arată dezolant. Imaginea sinistră a leagănelor rupte, și a bucăților de lemn desprinse din zona de joacă, te face să o iei la fugă, nicidecum să-ți lași copilul într-un astfel de loc. Nu există în parc nici marcar un obiect intact. Ba mai mult, pe jos este întins un strat gros de nisip care te impiedică să intri aici. Probabil, pus strategic, tocmai ca să nu pășești în zonă.  Peste tot, zac obiecte, care ar fi trebuit întreținute, nu lasate pradă degradării. Imaginea zonei este o dovadă crasă de nepăsare, a autorităților, pentru care această zonă, se pare, că nu prezintă interes. Ne întrebăm ce fac acum copiii comunei, câți or fi ei, aflați  în vacanța de vară. Unde să se joace ei? Într-un spațiu impropriu care reprezintă un real pericol de accidentare?

,,Îl invităm pe domnul primar în parc, poate dânsul nu știe în ce stare se află !!!! Am fost odată și am plecat plină de nervi când am văzut ce distrus este”, spune Geanina.

,,Ce păcat, săracii copii, unde se mai pot relaxa? În special acum că e vremea potrivită pentru ei, că este vacanță”, spune Alina

 ,,Din pacate, la noi în Seitin, nimeni nu face nimic, nu se iau măsuri,  ne-ar lipsi un primar gen Piedone. Atunci ne-am civiliza și noi ,s-ar întreține locuriile de joacă, s-ar asfalta străziile, nu am avea ferme lângă casă și așa mai departe”, spune Oana.

,, Furtuna de vineri a făcut asta? ”, se întrebă ironic Daniel.

Răspunsul vine imediat de la Cristian ,, furtuna celor șapte ani lipsă de acasă.”

,,N-am mai fost în parc de trei ani, poate mai bine, dar nici nu am de gând, nu poti să-ți duci copilu între gunoaie, rupturi și multe altele! Dezastru”, spune Mihaela.

,,Eu când am atras atenția, anul trecut în primăvară, dar și în anul 2019, s-au găsit câțiva pe atunci să mă critice, că ce-mi trebuie mie, ce nu mi-e bine, elementele de joacă fiind tot așa ca acum. Ei uite, acum încet-încet, cetățenii încep să realizeze. Ce e interesant, e că anul trecut au fost atribuiți undeva la 40.000 de euro pentru reparații parc și teren de sport.

Terenul de sport a fost reabilitat, dar parcul doar cu puțină vopsea pe bănci. O să solicit clarificări de la domnul primar”, precizează   Emilian Daniel.

Unii cetățeni iau apărarea edililor, spunând că de vină ar fi oamenii care distrug zona. Încercăm să-i credem, însă locul acela nu pare a fi distrus recent. Și dacă ar fi așa, există camere de supraveghere și poliție în zonă. Ne întrebăm în acest caz, de ce nu se iau măsuri, mai ales că situația nu este de azi de ieri, ci tronează de câțiva ani buni, după cum spun oamenii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.