În centru, dar și în zone și pe străzi adiacente s-au amplasat de ceva vreme aranjamente florale. Ce-i drept, în afara malului Mureșului, centrul a fost înfrumusețat puțin mai mult. Pe lângă obișnuitele panseluțe și mușcate, s-a amenajat și nou mobilier urban, pentru ghivece de flori.

Trebuie să recunoaștem că nu ne putem compara nici pe departe cu alte orașe la chestiuni de ambient urban, la înfrumusețarea și îngrijirea spațiilor verzi. Dar cu toate acestea, chiar și cele câteva noi aranjamente florale schimbă puțin aspectul centrului.

Există locuri neîngrijite, piese de mobilier urban lăsate de izbeliște, când cu puțin efort ar putea arăta cu totul altfel. Însă nici măcar ce avem nu suntem în stare să păstrăm. Rondourile de flori neîngrijite servesc ca și coș de gunoi pentru unii. În imagine se poate vedea cum arată un fost aranjament floral de pe strada Mețianu și așa degradat și ancestral, pe care unii arădeni l-au folosit drept coș de gunoi. Poate dacă ar fi fost plantate flori, nu s-ar fi procedat la fel, sau poate ar fi fost distrus oricum. Exemplele ar fi nenumărate. Atragem din nou atenția asupra lipsei de educație și bun simț a unor concetățeni!

Recomandările redacției