Imagini de la protestele din Bucureşti, folosite de trupa U2, în videoclipul pentru noul turneu (video)

0
469

Imaginile de la protestele din România au fost folosite de trupa irlandeză U2, pentru concertele din cel mai recent turneu al său. S-au folosit imagini de la proteste din mai multe ţări, inclusiv de la manifestaţiile #resist care au avut loc recent în Bucureşti.

Trupa U2 a susţinut, duminică şi luni, la Ziggo Dome din Amsterdam, în Olanda, două concerte în cadrul turneului internaţional „eXPERIENCE + iNNOCENCE”, care a debutat în luna mai, în SUA.

Potrivit unor înregistrări publicate pe platforma video YouTube, pe ecranele instalate în spatele scenei s-au putut vedea imagini din timpul unui protest #rezist care a avut loc recent în Bucureşti, inclusiv oameni care agitau steagul României.

Ipostazele de la aceste proteste, ca şi altele de la manifestaţii similare care au avut loc în ţări precum Grecia, Polonia, Italia şi Marea Britanie, au fost alese pentru a ilustra piesa „Pride (In the Name of Love)”.

Partea europeană a turneului internaţional „eXPERIENCE + iNNOCENCE” a debutat la sfârşitul lunii august şi se va încheia la Berlin, pe 13 noiembrie.

De la înfiinţare, în 1976, formaţia irlandeză, a câştigat 22 de premii Grammy şi a susţinut 20 de turnee mondiale. Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume, în anii 1980 – „The Joshua Tree” şi „Rattle and Hum”. Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (Paul Hewson, voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge (Dave Howell Evans). Formaţia a vândut, de-a lungul anilor, peste 150 de milioane de albume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.