Deja este cunoscută problema celor care ne fac orașul de râs prin comportamentul, limbajul sau lipsa de bun simț pe care o afișează de fiecare dată când li se ivește ocazia.

Ne rezumăm la cei pe care i-au găsit arădenii prin tot felul de locuri publice, adormiți, căzuți pe jos sau care nu mai aveau nici o legătură cu realitatea.

Sunt tineri, în majoritatea lor. Aceștia consumă, pe lângă alcool, niște substanțe, nu i-am întrebat ce anume, nu are nimeni curajul să se apropie chiar atât de tare de niște oameni care nu mai gândesc rațional.

Să se plimbe cineva în starea în care sunt ei, liberi și fără vreo probleme, printre fete care nu ar avea forță să se apere în caz de ceva și printre copiii care se joacă în parc este deja o problemă majoră care ar trebui rezolvată în cel mai scurt timp cu putință.

Pot fi periculoși

Sunt niște oameni care nu mai știu de ei, se clatină și se dezechilibrează la fiecare pas, pot deveni foarte ușor violenți și cu reacții agresive dacă ajungi să îi deranjezi. Cei mai mulți de acest gen sunt cei care umblă pe stradă cu punga plină de bronz pentru sobe din care trag, substanță ieftină și la îndemâna oricui și care îi induce într-o stare aparte, uneori parcă prea liniștiți, altă dată puși pe scandal.

Străzile Aradului devin din ce în ce mai nesigure și nimeni nu îi oprește cu adevărat. Nu se găsește o soluție ca să se scape de asemenea persoane, majoritatea oameni care nu au un adăpost, care ziua cerșesc și noaptea se droghează și devin un pericol public.

p

Problema este sursa de unde își iau ce au nevoie. Noi nu o cunoaștem când vine vorba de drogurile pe care le folosesc, dar știm că nimeni nu dă pe gratis nimic, modalitatea prin care își procură ceea ce au nevoie ca să poată să își satisfacă plăcerea e un mister nerezolvat.

Autoritățile îi văd, toți îi vedem pe străzi și prin locuri publice, dar nimeni nu le face nimic. Sunt oameni care au ajuns în stadiul în care nu o să reușești să îi mai vezi vreodată lucizi. Ei au ales să consume droguri și alcool și nimeni nu îi poate opri, nici lumea, nici foamea, nici frigul, nici măcar lipsa unui acoperiș. Nu sunt deranjați că nu au nimic, nu le prea pasă că nu au un loc căruia să îi spună „acasă“ și nici nu au în gând să se oprească și să o ia pe calea cea dreaptă.

Își pun viața în pericol

Toți acești oameni ne fac pe noi să ne simțim lipsiți de siguranță când mergem pe stradă. Pe lângă că nu se știe niciodată unde poți să îi găsești, mai sunt și printre cele mai evidente lucruri pe care le observi când mergi pe stradă, o adevărată atracție turistică.

Astfel, s-a format și o pagina de Instagram, „legaliști.arad“, pagină în care cineva i-a pus pe toți la un loc și ne arată o altă față a Aradului, plină de oameni drogați care dorm pe unde apucă, căzuți pe străzi și în poziții ciudate care îți provoacă fiori, personaje ieșite la suprafață odată cu venirea primăverii și care probabil o să rămână pentru mult timp în văzul lumii.

Despre efectele pe care aceste substanțe le au asupra corpului celor care le consumă nu mai are rost să vorbim. Din nefericire, au fost multe cazuri în care consumatorii nu s-au mai trezit…

Recomandările redacției