Imagini terifiante cu măcelul celor 20.000 de porci de la Macea (Atenție! imagini și video șocante)

1
1386

Tabloul dezolant cu uciderea a peste 22.000 de capete de porci de la ferma de la Macea, aparținând Combinatului Agro-Industrial Curtici, poate avea următoarea concluzie: distrugerea producătorului român.

Dimitrie Muscă, cel care deține CAI Curtici, într-un interviu pe care l-a acordat în exclusivitate ziarului Glasul Aradului în anul 2019, atrăgea atenția asupra pericolului răspândirii pestei porcine, dacă nu se iau măsuri urgente împotriva deplasării porcilor mistreți, purtători de virus.

Muscă trage semnale de alarmă încă din 2017 – 2018 că mistreții care umblă prin păduri trebuie opriți pentru că altfel se va distruge tot ce înseamnă mare producător și crescător de animale. Din păcate, cuvintele sale s-au dovedit adevărate. Tot el spune că în spatele imaginilor deznădejdii, cu peste 20.000 de porci omorâți, se află o mână criminală care a pus totul la cale.

La toate acestea, se mai ridică o problemă: unde vor fi îngropate cadavrele a mii de porci! Nu pot fi îngropate deoarece ar infesta solul.

La Macea există aproximativ 22.000 de capete de porci, iar pesta porcină a fost descoperită pe data de 5 martie. Sacrificarea porcilor înseamnă o pierdere de circa 10 milioane lei. „Este greu. Pentru că trebuie omorâți foarte repede, dacă nu atunci mor ei de la sine și intră în putrefacție. Noi mergem mai departe pentru că avem încă două complexe. La Olari și la Iratoș avem suficientă carne cât să acoperim necesarul magazinelor noastre. Greu va fi însă după aceea, cu repopulatul animalelor. Până ce dezinfectăm la sânge, pentru a fi siguri că nu mai există nici un pericol, mai durează. Avem o pierdere de 1.200 de tone de porc viu“, mai susține Muscă.

Se vor cheltui aproximativ 500.000 euro pentru incinerarea cadavrelor. Statul român va despăgubi ferma, așa cum s-a mai procedat până acum, dar toată această problemă va duce la o perioadă destul de lungă până la repopulare.

Fermele lui Dimitrie Muscă respectă cu maximă strictețe condițiile de biosecuritate, tocmai de aceea fermierul arădean este convins că are de a face cu o mână criminală.

Primul calup de fotografii sunt preluate de pe filmul realizat de George Simion la Macea, aparținând Combinatului Agro Industrial Curtici.

A doua galerie este realizată cu imagini și video primite de la Dimitrie Muscă.  

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.