Imaginile dezastrului, după 20 de ore de ploaie continuă, în județul Bihor(foto+video)

0
668

Vremea rea a distrus mai multe locuinţe din judeţul Bihor. Zeci de gospodării au fost acoperite de apă. Mai multe familii au fost evacuate şi zeci de animale au fost salvate. 

Pompierii din Bihor au intervenit, marţi după-amiaza, pentru scoaterea apei din 15 gospodării din localitatea Hârşeşti şi din trei gospodării din Căbeşti. 

Curţile, grădinile, camerele tehnice, subsolurile şi bucătăriile de vară au fost grav afectate de furtuni. 

Pompierii au evacuat 30 de animale şi păsări din aceleaşi localităţi. Potrivit ISU Bihor, au intervenit 50 de pompieri în şapte localităţi. 

„E drumul Tăurii, iar acolo este șanț, iar șanțul respectiv e înfundat undeva în dreptul grădinilor noastre și toată apa vine în grădini în loc să se fi făcut sub șoseaua națională și să meargă în partea cealaltă către râu. Nu știu cine a făcut lucrările acestea, noi am semnalat oricum situația Primăriei Șintereag. Acum doi ani a fost și mai mult dezastru și a venit primarul și a văzut. Tot spune că va face și nu face. Curățarea canalului nu ar fi așa o lucrare costisitoare. Ar fi nevoie de un buldoexcavator și de un utilaj care să-l curețe, dar ca să deviezi apa care vine dinspre deal să se scurgă în râu, acolo normal că ar costa pentru că trebui făcut un șanț care să fie betonat”, a declarat un localnic. 

Un pod vechi de pe DN 76, din localitatea Drăgăneşti, care leagă oraşele Oradea şi Deva, s-a surpat, marţi, din cauza ploilor, traficul fiind deviat, iar pompierii militari acţionează în mai multe localităţi pentru evacuarea apei. 

Aproape 20 de ore, fără întrerupere, a plouat. Situaţia cea mai dificilă se întâmplă la Pietroasa, unde patru familii, care au case în apropierea râului, au fost evacuate. 

Localnicii din Stâna de Vale au primit şi mesaje RO Alert prin care erau îndemnaţi să se adăpostească. 

O altă surpriză neplăcută pentru o familie a fost faptul că o casă modulară din satul Cociuba Mică, din judeţul Bihor, a fost luată cu totul de viitură, conform romaniatv.net. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.