Imaginile din incinta Spitalului Județean Arad, în care doi bărbați scapă un cadavru de pe targă, în timp ce îl scot de la morgă, au devenit un subiect de discuție în toată țara, ajungând virale pe internet.
Din imagini se poate observa cum cei doi angajați așează trupul neînsuflețit pe targă, iar într-un moment de neatenție, cadavrul alunecă pe jos. Persoana decedară este apoi urcată din nou pe targă pentru a fi transportata la o casă funerară. Se pare că persoana decedată nu avea COVID.
După scurt timp, conducerea Spitalului Județean revine cu o declarație: „Referitor la imaginile apărute în spațiul public precizăm că cei doi bărbați nu sunt angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Sunt reprezentanți ai unei firme de pompe funebre cu care familia a încheiat contract pentru preluarea corpului.
Conform protocolului, angajații spitalului, după întocmirea formalităților legale predau corpul neînsuflețit firmei/persoanelor desemnate de către familie pentru ridicarea si transportarea acestuia.”

Recomandările redacției