Impact asupra creditelor: a patra zi de creştere consecutivă pentru ROBOR la 3 luni, indici la 6 și 9 luni – la maximele anului

0
294

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut miercuri la 3,35%, de la 3,32%, nivel atins marţi, urmat şi de ceilalţi indici, care au atins maximele anului, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României – BNR.

Cel mai ridicat nivel al indicelui ROBOR la 3 luni din acest an a fost de 3,47%, în săptămâna 30 iulie – 3 august.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a crescut la 3,56%, maximul anului, de la 3,52%, iar cel la 9 luni a crescut la 3,61%, maximul anului, de la 3,58%.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 3,65%, de la 3,63%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.