icimEşecul din Supercupa României s-a dovedit a fi fost un simplu vis urât pentru Univ Goldiş ICIM Arad. Sâmbătă seară, vicecampioanele au învins CSM Târgovişte, chiar pe terenul acesteia. Un joc inteligent, în care Simmons, Milovanovic, Engelman şi Broomfield au fost la înălţime, şi un adversar care a dovedit că nu este de nebătut în Cetatea Chindiei, şi din rîndul căruia doar Givens şi Poole au arătat clasă. În rest arădence care au îndeplinit voia preşedintelui Marcel Urban, de dinaintea jocului: „Mergem să câştigăm”.
Aradul a avut  start perfect, 9 puncte avans după primul sfert. Acelaşi avantaj la jumătatea întrecerii, cu gazdele neregăsindu-se, cu excepţia lui Givens. Sfert 3 cu Târgoviştea în revenire şi 58-57 înaintea ultimul sfert, datorită evoluţiei ascendente a lui Poole.
Doar că angrenajul lui Jose Araujo a prins tot mai mult cheag, iar lucrurile s-au schimbat radical. S-a mers cap la cap până în minutul 36. În doar două minute Broomfield, Engelman şi Simmons au desprins Aradul la 69-76!
Poole a ţinut echipa gazdă în viaţă şi, cu 30 de secunde înainte de final, era 75-78. Aradul a pierdut posesia, însă pe faza următoare Milovanovic s-a apărat atent şi tot ea a închis jocul.
Târgovişte: Givens 28, Poole 15 (1X3), Coker 8 (1×3), Green 6, Whittington 6, Stoenescu 4 (1×3), Watson 4, Huţanu 4. A mai jucat: Dincă
Arad: Simmons 21 (2×3), Milovanovic 20 (1×3), Engelman 18 (2×3), Broomfield 8, Brosovszky 5, Crăciun 2, Nagy 2.

Recomandările redacției