
Această procedură de corecţie a vederii este cunoscută sub denumirea de operaţie de implant Phakic, cristalinul artificial Phakic acţionând împreună cu cristalinul natural pentru a ajuta focalizarea luminii şi a asigura astfel o vedere mai bună la distanţă. Practic, el adaugă puterea de focalizare necesară pentru a ajuta la corectarea miopiei mari. În situaţia în care se utilizează un cristalin Phakic multifocal, pacientul ajunge să vadă şi aproape fără ochelari.
“În principiu, operaţia se derulează la fel ca şi în cazul celei pentru cataractă, cu deosebirea că nu se îndepărtează cristalinul natural, iar cristalinul Phakic se implantează în faţa acestuia”, declară Dr. Schmitzer.
Sunt cristaline care funcţionează ca nişte lentile de contact, motiv pentru care unii le numesc impropriu lentilele de contact intraoculare.
“În caz de nevoie, aceste implanturi pot fi îndepărtate doar pe cale chirurgicală şi, spre deosebire de lentilele de contact, implantul Phakic nu se simte şi nu necesită îngrijire”, susţine Dr. Speranţa Schmitzer.
Sursa: Unica.ro