ubertoImplicarea în spectacolul „La serva padrona” de Giovanni Battista Pergolesi în regia lui Nicolae Mihai Brânzeu a fost o provocare pentru toţi membrii echipei. Astfel, de curând cu toţii s-au declarat fericiţi să participe la proiectul al cărui scop principal este menţinerea tradiţiei operei şi operetei la Arad. Des­pre justificarea unui astfel de demers, cum este montarea unui spectacol de operă, regizorul Nicolae Mihai Brânzeu ne declară: „Se ştie că în oraşul nostru de pe Mureş s-a făcut operă de calitate, aici au cântat nume so­nore, s-au evidenţiat talente locale pe care acum lumea din păcate le uită, au montat regizori precum A.I. Arbore.”
„Proiectul realizării acestei ope­re a reprezentat o provocare pentru mine: partitură pretenţioasă, zugrăvind un personaj complex – Uberto – care este nevoit să treacă prin toate stările posibile: de la stăpân nemilos şi holtei convins la un iubăreţ trădat, ajungând în cele din urmă sclavul propriei sale servitoare”, Adrian Cotuna, bass, Uberto.
Încântat de participarea la spectacol a fost şi Zoltan Lovas, alias Vespone: „De astfel de spectacole are nevoie Aradul! Spectacole ce constau într-o completare a genurilor artistice. Rolul pe care îl interpretez eu este un liant între teatru şi operă, un rol care îţi oferă posibilitatea de a te juca oferindu-ţi libertatea gândului din pricina lipsei textului”.
De altfel, premiera spectacolului, ce a avut loc în luna iunie 2012, s-a dovedit încurajatoare pentru echipă. Sala Studio a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad a fost neîncăpătoare, iar public şi specialişti deopotrivă au aplaudat minute în şir. Vă reamintim că spectacolul „La serva padrona” a fost realizat în colaborare de Teatrul Clasic Ioan Slavici, Liceul de Artă Sabin Drăgoi şi Universitatea Aurel Vlaicu. Din distribuţie fac parte actorii Alina Danciu, Robert Pavicsits şi Zoltan Lovas şi artiştii lirici Maria Nicoleta Brola, Paula Iancic şi Adrian Cotuna. Acompaniază Ciprian Vicar – vioara I, Carmen Vicar – vioara II, Amalia Stepan – violă, Dariana Otvos – violoncel şi Radu Rotaru – clavecin. Scenografia este realizată de către studenţii Facultăţii de Design a Universităţii Aurel Vlaicu Arad, iar costumele de Indre Colta.
O nouă reprezentaţie a spectacolului „La serva padrona” va avea loc duminică, 10 martie, de la orele 19, în sala Studio. Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad, iar preţul unui bilet este de 20,20 lei. Pentru categoriile care beneficiază de reducere, preţul unui bilet este de 10,10 lei.

Recomandările redacției