salaChinul echipei emblemă a Aradului a luat sfârșit după un meci cu peripeții. Li­derul Gloria Bistrița a evoluat mult sub așteptări în Calea Aurel Vlaicu, dar asta și pentru că a dat peste o formație UTA extrem de motivată și chiar într-o formă sportivă destul de bună. Cu excepția barei lui Chițu, capului lui Hlincă și penalty-ul inventat de arbitrul Roșu, ardelenii nu au pus deloc probleme în fieful „lanternei roșii”, care avea să obțină un succes ce a stârnit mult entuziasm din partea unor fani sătui de atâtea rezultate nesatisfăcătoare, multe dintre ele provocate de erori ale „fluierașilor”. La fel se putea întâmpla și sâmbătă dimineața, dacă Horvat nu ar fi salvat rezultatul, iar apoi jucătorii din fața sa nu ar fi apărat cu sufletul al treilea gol stagional al lui Sălăjan.
În absența lui Țîrcă și Mărginean, în primul „unsprezece” bistrițean și-au făcut loc Dinu Sînmărtean și Nalați, iar în avanposturi au intrat Feher și Antonache. Gazdele au răspuns cu așezarea de joc de la Craiova, dar cu câteva schimbări. Oltean a trecut fundaș dreapta, iar Bîrză, mijlocaș central ofensiv. Pe stânga a jucat Dragoș Firțulescu, Santa Moreno luând loc pe bancă.
„Alb-roșii” au mers pe cartea atacului încă din start și Popescu i-a dat de lucru lui Albuț cu un șut la colțul scurt. Vizitatorii au răspuns după 11 minute de joc prin lovitura liberă executată în bară de la 18 metri lateral dreapta de Chițu, dar a fost un simplu foc de paie. Arădenii s-au întors rapid în atac și au pus o presiune extraordinară defensiva Gloriei. În minutul 16, Oltean a centrat de pe dreapta, balonul a ajuns la Firțulescu, care a driblat scurt, dar a șutat pe lângă colțul scurt. Două minute după, Apostu a reluat cu capul în transversală, pe respingere Țabără a marcat, dar golul a fost anulat pe motiv de offside. Arbitrii nu au mai putut face nimic în minutul 22. Popescu a trimis din corner, Sălăjan s-a desprins din marcaj și a înscris cu capul la colțul lung: 1-0. Arădenii au rămas în pressing, iar pe recuperarea balonului și-au mai creat câteva situații bune. În minutul 36, Apostu a centrat de pe stânga, Sălăjan a șters balonul capul, însă a trimis exact pe centrul porții. Bistrițenii au terminat repriza cu fundașii la mijlocul terenului, însă acțiunile lor s-au oprit undeva la 25 de metri de buturile adverse.
Meciul s-a reluat fără schimbări în cele două garnituri. Repriza a debutat cu o ocazie mare a vizitatorilor. Nalați a centrat în careu, Hlincă a trimis cu capul la vinclu, Horvat a respins cu un ultim efort în transversală. Utiștii au replicat imediat printr-un șut din alergare al lui Sălăjan, respins de Albuț în corner. Tribunele au luat foc în minutul 65. Firțulescu l-a deschis excelent pe Sălăjan, care a pătruns în careu, dar în momentul șutului, Stancu a intervenit prin alunecare, utistul  a căzut ca secerat, dar în loc de eli­minare și 11 metri, centratul Roșu a făcut semn ca jocul să continue. Peste 7 minute faza s-a repetat oarecum în celălalt careu, dar de data asta arbitrul Roșu a fost intransigent. Neagu văzut roșu pentru fault de ultim apărător și oaspeții au beneficiat de un penalty. Căpitanul UTA-ei și-a îndemnat colegii sî iasă de pe teren, suporterii au fost și ei de acord, dar Trică a înăbușit totul.  Curtuiș a executat lovitura de la 11 metri în stânga lui Horvat, dar portarul arădenilor a respins excelent. De aici încolo, arădenii au strâns incredibil rândurile, Popescu a trecut fundaș central, iar Sălăjan a rămas singurul ce s-a mai bătut – cu ceva succes – cu defensiva adversă. În afara unei dominări teritoriale, bistrițenii, de altfel într-o zi modestă, nu au pus deloc probleme, iar rezultatul a rămas cel fixat în minutul 22. Ultimele minute nu le-au făcut deloc cinste arădenilor, cu suporteri sau „oficiali” încercând să rupă construcția vizitatorilor cu mingi de rezervă aruncate în teren.
Formații:
UTA: Horvat – Oltean, Sidney, Țabără (min. 27 – Zanardini), Neagu – Popescu, Me­dina, Bîrză, Firțulescu (min. 67 – Marcu) – Sălăjan, Apostu (min. 76 – Moreno). Antrenor: Eugen Trică
Gloria Bistrița: Albuţ – Polgar, Hlinca, Chibulcutean,  D. Sînmărtean (min. 82 – Coita) – C. Roșu, Nalați (min. 60 – Curtuiuș), Stancu, Chițu (min. 67 – O. Bucur) – Antonache, Feher. Antrenori: Cristian Croian și Sandu Negrean
Arbitri: Flavius Roșu (Timișoara) – Gabriel Bîrjac (Zalău) și Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Dorian Barzuca (Lugoj).
Cartonașe galbene: Țabără – min. 10, Bîrză – min. 45, Medina – min. 69, Sălăjan – min. 90+3 / Roșu – min. 37, Fizeșan – min. 66, O. Bucur – min. 75, Curtuiuș – min. 79
Cartonaș roșu: Neagu – min. 71
Observatori FRF: Cornel Corocan și Cristinel Ristache (ambii din Reșița)

Recomandările redacției