Impozite mai mari în 2016

0
413

Ghișeele Direcțiilor de Taxe și Impozite se vor deschide de luni, însă nu în toate orașele. Mai mult, la unele nu se pot achita toate dările. Astfel, la Direcția de Taxe și Impozite din Oradea se plătesc doar dările restante de anul trecut, citează Digi24.

Anul acesta, impozitele sunt mai mari față de 2015, fiindcă noul Cod Fiscal a impus și plata de impozite pentru terenul de sub casă, până de curând scutit de impozit, inclusiv pentru cei care stau la bloc.

Noile taxe vor fi calculate în următoarele două săptămâni şi vor putea fi achitate începând din 18 ianuarie.

Dacă până acum impozitele se raportau la suprafaţa utilă a locuinţei, de acum înainte vor fi calculate în funcţie de suprafaţa construită, care este mai mare.

În plus, pe viitor, proprietarii de clădiri ar trebui să fie atenţi la aspectul acestora, pentru că primăriile au dreptul să taxeze de 5 ori mai mult terenurile şi construcţiile lăsate în paragină, potrivit unei propuneri a primarului Ilie Bolojan.

În calitate de director executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, Bolojan a cerut Ministerului Finanţelor să supraimpoziteze aceste imobile pentru a forţa reabilitarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.