Impozitele şi taxele locale pe acest an vor putea fi plătite din 19 ianuarie

0
462

impozite[1]Arădenii care doresc să plătească impozitele şi taxele locale pe anul 2015 o pot face începând din data de 19 ianuarie, cei care achită integral impozitul pe clădiri până în 31 martie beneficiind de o bonificaţie de 5%.
Proiectul de hotărâre privind impozitele şi taxele locale pe anul 2015 a fost aprobat, marţi, în prima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Local Municipal, acestea rămânând neschimbate faţă de anul trecut. Astfel, se va plăti un impozit pe clădiri cuprins între 63 şi 935 de lei, în func­ţie de suprafaţă, materialele din care sunt construite şi de zona în care se află.
Pentru  intravilane, impozitul va fi cuprins între 2.100 şi 9.063 de  pe hectar, în funcţie de zonă.
Pentru motociclete şi maşini, taxele locale variază între 9  şi 290 de lei, în funcţie de capacitatea cilindrică.
Ca şi în anii trecuţi, persoanele care achită impozitele pe clădiri integral pe un an an întreg, până la data de 31 martie, vor beneficia de o reducere de 5 la sută.
Chiar dacă unul dintre consilierii PSD a formulat un amendament la proiectul de hotărâre conform căruia bonificaţia să crească de la 5 la 10 la sută, amendamentul nu a fost aprobat, reprezentanţii Direcţiei Fiscale susţinând că acest lucru ar însemna o diminuare a încasărilor.
„În anul 2014 au fost acordate bonificaţii în sumă de 560.000 lei. Dacă se acordă o bonificaţie de 10 la sută se va dubla această sumă, pentru că, probabil, vor fi mai mulţi plătitori care vor dori să achite taxele până în 31 martie. Din anul 1999, bonificaţia a fost tot de 5 la sută în fiecare an. Atunci dobânda oferită de bănci era de 50%, iar acum dobânda este de sub 5% pentru orice depozit bancar. Dacă s-ar încasa banii anticipat, pentru toţi banii păstraţi la Trezorerie noi nu primim niciun leu dobândă ca să recuperăm, cumva din bonificaţia acordată cetăţenilor”, a precizat Pavel Neamţiu, directorul exe­- cutiv al Direcţiei Fiscale Arad.
Unde şi cum se pot plăti    impozitele pe 2015
Taxele şi impozitele pe anul 2015 se vor putea achita la sediul Direcţiei Fiscale de pe strada Mucius Scaevola, la biroul Direcţiei Fiscale de lângă Piaţa Fortuna, la Oficiile Poştale, dar şi online.
Cei care doresc să achite impo­zitul online trebuie să acceseze pagina de internet a Primăriei, la adresa www.primariaarad.ro, secţiunea „Plăţi on line“, după care se intră în sistem introducându-se CNP-ul contribuabilului sau CUI-ul în cazul agenţilor economici. Prin această modalitate se pot achita non-stop impozitele şi taxele pe clădiri şi terenuri, pe autovehicule, taxa specială de salubritate. Nu se percepe comision pentru aceste plăţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.