impozite1Consiliul Local Pecica a fost convocat în ultimele zile din 2012, pentru a vota despre nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2013 în conformitate cu indicaţiile apărute în Monitorul Oficial al României.
Administraţia locală a ales să nu profite de posibilitatea dată de lege de a mări nivelul impozitelor şi taxelor locale şi să le menţină la acelaşi nivel ca anul trecut.
Totuşi, aleşii locali au fost obligaţi să pună în aplicare Hotărârea de Guvern nr. 1.309 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile, care prevede ca în anul 2013 toate localităţile să indexeze cu nivelul inflaţiei de 16,05%.
Creşterea a rezultat prin indexarea la inflaţie a impozitelor şi taxelor, care se realizează, conform legii, din 3 în 3 ani. Potrivit art. 292  din Codul Fiscal, „în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează o data la 3 ani, ţinând cont de evoluţia ratei inflaţiei de la ultima indexare”.
Achitarea dărilor către stat se face la Casieria Primăriei Oraşului Pecica, începând din data de 15 ianuarie, de luni până vineri, între orele 8:30 şi 15:30.
Sunt aşteptaţi mai ales pecicanii care au intrat în noul an cu restanţe, pentru că penalizările devin tot mai mari pe zi ce trece.

Recomandările redacției