În contextul războiului actual dintre Rusia și Ucraina, valul uriaș de refugiați Ucrainieni din întreaga țară a reușit să mobilizeze foarte mulți români care le-au sărit în ajutor. Totodată, și instituțiile de învățământ s-au mobilizat pentru a putea oferi tinerilor o metodă de școlarizare. Astfel, în întreaga țară s-au pregătit centre în care pot fi acomodați peste 1300 de copii și tineri refugiați.

Asociația Școlilor Particulare a pregătit împreună cu instituțiile de învățământ membre 160 de centre de zi, pe teritoriul întregii țări, în care pot fi acomodați peste 1300 de copii și tineri refugiați. Aceștia vor beneficia de activități indoor și outdoor, asistență psihologică și lecții de limba română. Dacă printre cetățenii ucraineni veniți în România se află și profesori care doresc să ne sprijine în această acțiune, îi rugăm să ne contacteze pentru ca împreună să susținem acomodarea copiilor în instituțiile noastre.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați: Email: info@asp-romania.ro; Telefon: 0723584872”, susține președintele Asociației Școlilor Particulare.

Iată lista instituțiilor particulare de învățământ din Arad care s-au s-au angajat să organizeze sau să sprijine centrele de zi destinate copiilor ucraineni: Grădinița Little Star, Grădinița Licurici, Colegiul Tehnologic UECOM Spiru Haret.

Recomandările redacției