În 2021 vor fi acordate vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 de lei personalului din sectorul bugetar

0
234

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că în 2021 vor fi acordate vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 de lei, această măsură fiind cuprinsă în ordonanţa de urgenţă privind măsuri fiscale iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice.
„În această ordonanţă, care este o ordonanţă foarte mare, tot în ordonanţă, bineînţeles, menţionez acordarea în 2021 a voucherelor de vacanţă, în cuantum de 1.450 de lei. V-am spus din primul moment că pentru noi sectorul HoReCa este un sector important. În 2020 au existat IMM Invest, şomajul tehnic, susţinerea a celor care… plata a 41,5% din salariu pentru angajaţii care revin din şomaj tehnic, scutirea impozitului specific, care şi astăzi a fost aprobată, măsura este prelungită până în martie 2021. Toate acestea au ajutat sectorul HoReCa. În continuare susţinem sectorul HoReCa şi pentru 2021 rămân voucherele de vacanţă pentru personalul plătit din fonduri publice“, a precizat Cîţu, după şedinţa de Guvern, conform agerpres.
El a mai spus că punctul de amendă rămâne la valoarea de 145 de lei şi nu se modifică.
„Scutirea de TVA cu drept de deducere a livrărilor de dispozitive medicale pentru diagnosticare, pentru diagnosticul în vitro al COVID-19, de vaccinuri împotriva COVID-19, precum şi a serviciilor de vaccinare şi testare aferente, altele decât cele scutite de TVA, conform articolului 292 din Codul fiscal efectuate până la data de 31 decembrie 2022. Deci, includem la scutirea de TVA şi alte facilităţi. Mai mult, eliminăm din categoria bunurilor pentru care se aplică exceptarea de la plata TVA în vamă a deşeurilor prevăzută la articolul 331 din Codul fiscal, în vederea evitării unor blocaje la importul acestor bunuri, având în vedere că în nomenclatura combinată nu există codificare tarifară în funcţie de caracteristicile tehnice ale acestor categorii de bunuri“, a mai anunţat Florin Cîţu citat de agenția națională de presă.
El a mai spus că va fi prelungită cu 3 luni, până la data de 31 martie 2021, suspendarea aplicării sancţiunii prevăzută de Ordonanţa 28 din 1999 pentru „neîndeplinirea de către operatorii economici a obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a aparatelor de marcat electronice fiscale, în vederea transmiterii de date fiscale către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală“.
„Aici, ştiţi că este un proces pe care
l-am început anul trecut, de conectare a caselor de marcat la Administraţia Fiscală. În continuare, şi de o parte şi de alta, a fost nevoie de mai mult timp şi din partea operatorilor economici şi din partea ANAF, dar procedura a început, sunt case de marcat conectate şi ele vor fi finalizate, eu zic că până la 31 martie, dar am zis să ne lăsăm timp mai mult“, a mai spus Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.