OLYMPUS DIGITAL CAMERAFuncţionarii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură vor instrui fermierii arădeni din judeţ, privind măsurile de sprijin pe suprafaţă. Sesiunile de instruire vor fi organizate în această perioadă în primăriile arădene.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judeteţean Arad derulează în această perioadă campania de informare şi instruire a fermierilor privind depunerea cererilor în cadrul Schemei Unice de Plată pe Suprafaţă. Campania poartă sloganul „Fii Fermier European! Depune la APIA Cererea de sprijin! În Campania 2013 ne pregătim pentru viitoare Politică Agricolă Comună”.
„În aceasta perioadă funcţionarii Centrului judetean APIA Arad organizează instruiri în toate unităţile administrativ-teritoriale, conform unui grafic prestabilit şi vor aduce la cu­noş­tinţa persoanelor interesate, moda­litatea de completare a cererilor de plată, condiţiile de eligibilitate, ti­pu­rile de controale ce urmează a se efec­tua, obligativitatea respectării nor­- melor de ecocondiţionalitate pe toate suprafetele agricole utilizate şi pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafaţă. Se va insista şi în această campanie pentru o instruire cât mai eficientă cu privire la aplicaţia IPA Online – identificarea online a par­ce­lelor agricole, prin intermediul căreia fermierii îşi pot vizualiza, prin cone­xiune la internet, parcelele digitizate în campania anterioară şi îşi pot digi­tiza parcele noi“, a susţinut Gheorghe Alda, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad.
La aceste instruiri sunt invitati să participe atât fermierii, reprezentanţii administraţiei agricole din primării, cât şi personalul din bibliotecile judeţene şi comunale cuprinse în programul Biblionet.
Anul trecut, la Centrul judetean APIA Arad au fost înregistrate 24.383 de cereri de sprijin, pentru o suprafaţă de 361.613  de hectare. Toate cererile au fost depuse prin intermediul aplicatiei IPA Online.
Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2013 se va derula în perioada 1 martie – 15 mai 2013, respectiv 16 mai – 10 iunie 2013 cu penalizari de 1 la sută pentru fiecare zi de întârziere.

Recomandările redacției