În acest sfârșit de săptămână, Chișineu-Criș va fi în mare sărbătoare

0
356

parada Cris

Orașul Chișineu-Criș va fi sâmbăta și duminica aceasta în mare sărbătoare: se va ține a IX-a ediție a „Zilelor orașului Chișineu-Criș“, sărbătoare organizată de Primăria și Consiliul Local Chișineu-Criș.

Salutul primarului

Deschiderea festivă – și cuvântul de bun-venit al primarului Gheorghe Burdan vor fi sâmbătă dimineața, la ora 11, în Sala Mare a Primăriei după care va urma Parada Portului Popular, alai ce va defila în văzul tuturor, pe Bulevardul Central al orașului (adică pe DN79).

Spectacolul în sine se va ține în interiorul modernului stadion unde va fi amplasat și un parc distractiv pentru copii. Spicuim în continuare din bogatul program al sărbătorii.

Vor evolua: fanfara Sunetul Aradului, fanfara Cultura din Satu-Mare și de fanfara din Voievodina-Serbia; formațiile de dansuri populare maghiare din Ketegyhaza și Csanadpalota – Ungaria; formații și interpreți de muzică populară precum: interpretul Aron Micula, formația de dansuri Junii Șimandului, interpreții Vasile Iova și Ghiță Baciu, formația de dansuri Moștenitorii din Chereluș, interpretele Gina Rus și Adelina Tapoș cu orchestra, formația Zestrea Buduresei din Budureasa – Bihor, solistul Ștefan Muntenaș, umoristul Ioan Seleși, soliștii Simona Boncuț, Nicu Vesa. Vor urma formațiile de dansuri moderne ale Casei de Cultură Chișineu-Criș: Mini Step, Step Experience, Happy Dance Crew și Chiqui Dance și concertul Alinei Eremia.

Ziua a doua se încheie cu foc.. de artificii

În a doua zi, duminică, programul va începe la 17 cu Formația de dansuri Floarea Crișului a Casei de Cultură Chișineu-Criș, soliștii Florin Cociomag și Oana Miron cu orchestra Alex Selegean. Orchestra Rapsozii Zărandului condusă de Petrică Pașca va veni cu soliștii: Cornelia Căprariu-Roman, Tiberiu Crișan, Malvina Nagy. Vor urma: Aurel Vlaicu Turcaș, Simona Costin cu Ionuț Mateș și Cornel de la Chișcău; Ansamblul național Transilvania din Maramureș cu soliștii: Dumitru Dobrican, Angela Buciu, Cecilia Bozga, Marian Raț, Ileana Bumbar. Înaintea artificiilor va cânta orchestra General Music, condusă de Florin Ionaș cu solistele: Diana Selagea și Claudia Ionaș.

După artificii va urma concertul Antoniei.

Prezentator va fi Mihai Herte (Mișu) de la postul de muzică Hora TV.

Prin urmare, toți iubitorii de muzică populară bună și nu numai, ar trebui să asculte îndemnul primarului Burdan și să fie prezenți sâmbătă și duminică la Chișineu-Criș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.