În acest weekend se anunță încă o ediție de succes a „Zilelor Orașului Chișineu-Criș“!

0
442

Vreme de două zile – respectiv sâmbătă, 5 și duminică, 6 august – orașul Chișineu-Criș va fi în mare sărbătoare deoarece Primăria și Consiliul Local organizează încă o ediție a sărbătorii „Zilele Orașului Chișineu-Criș“.
Așa după cum și-a obișnuit concetățenii, administrația orașului – în frunte cu primarul Gheorghe Burdan – a pregătit pentru cele două zile de weekend un program foarte bogat, cu spectacole de anvergură susținute de artiști consacrați dar și de tinere talente valoroase. Au fost invitați – și și-au anunțat participarea – artiști localnici, din județ, din țară dar și artiști din orașe de graniță din țara vecină, Ungaria.
Prezentatorul acestor comori de cântec și joc popular dar și modern va fi nimeni altul decât… Văru Săndel, cunoscutul și talentatul umorist-interpret de nivel național, care… se trage din zona noastră! Dar să spicuim din programul amplei sărbători.
Ziua de sâmbătă debutează la ora 11, cu Ședința Festivă, ținută în Sala Mare a Primăriei și care va marca deschiderea oficială a sărbătorii, urmată de Parada Portului Popular – derulată în centrul orașului, coloana trecând prin fața Primăriei și de concertul Fanfarei Sunetul Aradului.
Manifestările se vor muta apoi pe Stadion unde, de la ora 16, vor evolua o serie de artiști de toate genurile. Vor evolua și artiștii oaspeți, respectiv formațiile de dansuri din Ketegyhaza și Csanapalota – Ungaria.
În jurul orei 20 va concerta cunoscuta interpretă Veta Biriș.
Programul va continua apoi cu muzică și dans modern, cu o paletă de artiști tineri.
În a doua zi a sărbătorii, programul va începe la ora 16 și va fi și mai bogat, în jurul orei 16,50 putând fi admirați artiștii localnici: formația de dansuri populare „Floarea Crișului“ a Casei de Cultură Chișineu-Criș și a Căminului Cultural Nădab, urmați de o pleiadă de interpreți de muzică populară. Vor urca pe scenă apoi oaspeții din Bihor urmați de trupa Vărului Săndel. În jurul orei 19,40 va concerta Dinu Iancu Sălăjeanu.
După circa o oră vor urca pe scenă soții Cornelia și Lupu Rednic, urmați de ansamblul profesionist clujean „Dor Transilvan“.
În jurul orei 23, cerul nopții se va lumina de florile strălucitoare și multicolore ale unui spectacol pirotehnic, artifiiciile fiind așteptate de cei mici și de cei… mari, deopotrivă. Seara se va încheia cu un concert Alex Velea.
Prin urmare, chiar din scurta evidențiere prezentată se poate vedea că la Chișineu-Criș vor fi în acest weekend două zile de cântec, joc și voie bună, în onoarea orașului și a locuitorilor lui dar și a… oaspeților ce vor fi alături de ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.