Sebis utilaj investitor3 Sebis utilaj investitor2 Sebis utilaj investitor1În urmă cu câtăva vrema purtam o discuție cu un tânăr investitor din Sebiș, Ovidiu Palcu. La numai 37 de ani el a ajuns să aibă o substanțială experiență de afaceri în domenii precum construcțiile dar mai ales în domeniul agricol. Ne spunea atunci că foarte important este în acest ultim domeniu – dacă vrei să ai recolte bune și de calita­te – să dispui de utilajele necesare fie­cărei lucrări în parte și acestea să fie perfomante și fiabile. Afirmațiile sale și-au dovedit realismul în lunile ce au urmat.
„Recoltele sunt pe măsura cali­tății utilajelor, a lucrărilor și a se­min­ței. Când nu ai rezultate nu poți da mereu vina pe natură: că a plouat când trebuia semănat ori, mai apoi, că nu pot recolta pentru că este… sărbătoare.  Eu zic că agricultura nu prea are sărbători. Eu am fost nevoit să recoltez într-o zi de sărbătoare și a doua zi chiar au început niște ploi; dacă n-aș fi recoltat aș fi avut mari pierderi. Mai ales la grâu: dacă scapi o zi bună de lucru, se poate întâmpla să se schimbe vremea și să ai mari pagube. În panificație se cere o anumită calitate de grâu“ – sublinia pe bună dreptate Ovidiu Palcu – patronul firmei SC INTECO HOLDING SRL din Sebiș.
Chiar dacă este implicat și în investiții în domeniul construcțiilor, tânărul investitor sebișan acordă o mare importanță și domeniului agricol, activitate pentru care a achiziționat utilaje pentru mai toate lucrările.
„Am toată gama de utilaje atât în construcții cât mai ales în domeniul agricol dar și în domeniul deszăpeziri, de exemplu. După ce am  finalizat recoltatul grâului pe tere­nurile mele am dat utilajele și altor fermieri să-și poată și ei rezolva problema recotării grâului. Cât privește starea culturii de porumb: se poate vedea că al meu este mult mai              frumos decât în partea de jos. Am, de asemenea, o mașină performan-tă pentru culesul merelor  – totul este electronic“ – ne-a spus tânărul patron de la SC INTECOHOLDING SRL din Sebiș.
Pentru a-și dovedi spusele, Ovidiu Palcu ne-a dus în locul unde tocmai acționa un utilaj extrem de practic, curățind un teren agricol de vegetația lemnoasă nedorită.
„În mod special vreau să precizez că am un utilaj performant de defrișare pe terenuri agricole cu probleme: curăță nu numai arboreții mici ci și pe cei mult mai mari în diametru. L-ați putut vedea chiar la lucru și ați putut vedea ce eficiență are.
Eu nu mă angajez la o lucrare dacă nu am utilajele care sunt necesare pentru lucrare. Degeaba te duci în câmp și nu ai cu ce să faci lucrarea, nu ai utilaje de performanță, este o chestiune de prestigiu“  – ne-a relatat cu mândrie Ovidiu Palcu.

  • consatean spune:

    Cat timp va trece pana sa aflam ca si laudarosul asta e un alt Nelu
    Iordache, plin de datorii pe care nu le mai poate achita ?!!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției