Am scris în paginile ziarului nostru despre gardurile instalate de curând în supermarketurile din Arad. Montarea separatoarelor, dintre vaccinați și nevaccinați din magazine, au creat revoltă în rândul populației, iar comentariiile cu privire la nemulțumirile arădenilor au venit cu sutele la redacție. Asemenea garduri de separare au apărut în mai multe orașe ale țării provocând de asemenea nemulțumiri. Unii edili au luat îmsă măsuri în această direcție. Astfel, la Kaufland-ul din Târgoviște s- au înlăturat gardurile de separare deoarece  primarul orașului a considerat că ,,e un gest ofensator, umilitor şi discriminatoriu”.

Așadar, gardurile separatoare de la intrarea şi interiorul unor supermarketuri din Târgovişte au fost înlăturate, după ce primarul municipiului a dispus, miercuri, un control privind legalitatea amplasării acelor garduri, raportat la disciplina în construcţii, dar şi la regulile privind securitatea la incendiu.

„Am dispus efectuarea unui control pentru a verifica legalitatea amplasării acelor garduri, raportat la disciplina în construcţii, dar şi la regulile privind securitatea la incendiu. În urma acestor acţiuni, supermarketul a început demontarea gardurilor! Înţeleg imperativul respectării unui act normativ, dar nu poţi asigura respectarea unei legi prin încălcarea alteia, fără a mai aduce în discuţie modul de-a dreptul degradant în care s-a procedat!”, spune pe pagina sa de facebook, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Edilul susţine că gestul montării acestui tip de garduri nu are nicio legătură cu prevenţia COVID-19, dar mai mult, este ,,un gest ofensator, umilitor şi discriminatoriu”.

Dacă la Târgoviște s-au luat măsuri, la Arad separatoarele rămân ,,în picioare” în mai multe magazine. Într-un centru comercial de la ieșirea din oraș unde sunt montate astfel de garduri nimeni nu verifică pe nimeni. Oamenii spun că la început se cerea certificatul verde pentru accesul în magazin , acum se poate intra lejer cu toate că gardurile sunt montate. Și într-un supermarket de cartier este instalat un astfel de separator, care a creat nemulțumire ,atât în rândul populației cât și în cel al comercianțiilor, dar nici aici nu îți cere nimeni vreun certificat. Cu toate acestea localnicii consideră aceste măsuri ca discriminatorii și spun că încalcă orice drept al omului.

În alte orașe ale tării oamenii au protestat împotriva acestor măsuri. Unul dintre proteste a fost cât se poate de inedit. Astfel, tânără s-a hotărât să protesteze într-un mod inedit, scrie Gazeta de Nord-Vest.

Tânără, în vârstă de 30 de ani, a intrat în supermerket într-un costum simbolizând un animal, purtând un mesaj pe care scrie „Ferma animalelor”.

Potrivit imaginilor, protestul a avut loc într-un supermarket Kaufland din Satu-Mare.

Arădenii, și ei nemulțumiți, se întreabă pe când și autoritățile din Arad vor lua măsuri cu privire la aceste garduri de separație, pe care majoritatea localnicilor le consideră abuzive.

Foto: Adrian Cicirean

foto : internet

Recomandările redacției