Rezultatele de la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației, pe portalul evaluare.edu.ro, Amintim că media de la Evaluarea Națională reprezintă 80% din media de admitere la liceu, restul de 20 de procente fiind media obținută de fiecare elev în clasele V-VIII.

Notele elevilor la Evaluarea Națională 2022 sunt anonimizate, pentru al treilea an, astfel că fiecare absolvent de clasa a VIII-a trebuie să introducă în platforma evaluare.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene.

Procentul celor care au luat peste 5 este de 82,3%, fiind cel mai mare de după introducerea, în 2012, a camerelor de supraveghere în sălile de clasă, la examene.

Cu toate că s-a spus că în acest an subiectele au fost foarte ușoare, doar trei elevi din județul Arad au reușit să ia nota 10, conform datelor afișate de către Ministerul Educației. Elevii de 10 ai Aradului sunt doi de  la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad și un elev de la Liceul Tehnologic „Moga Voievod” din Hălmagiu. De nota 10 s-a apropiat și un elev din Sâmbăteni de la SC. Gim : Sabin Manuilă care a obținut media 9,92.

Cea mai mica notă la acest examen a fost a unui elev din Țipari care la limba română a obținut 1,20 iar la marematică a fost absent. Un alt elev   de la Școala Gimnazială din Galșa, care a participat la ambele probe a obținut media cea mai mica în acest an 1,55.

Reamintim că în acest an la examenul de Evaluare Națională, conform ISJ Arad,  s-au înscris 3.276 de elevi arădeni dar au absentat 240.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției