În atenția arădenilor: documentele de călătorie vor avea alt format

0
217

Arădenii care călătoresc sau lucrează în străinătate vor avea alt tip de documente. 

Permisele de ședere, documentele de călătorie, precum și alte documente care se eliberează străinilor vor avea alt format și conținut, conform Inspectoratului General pentru Imigrări. 

Potrivit actului normativ, forma și conținutul permisului de ședere eliberat cetățenilor străini și cartea albastră a UE vor avea un nou format.  

Modificările au în vedere îmbunătățirea elementelor de securitate ale permiselor de ședere și introducerea unui aspect uniform pentru toate statele membre ale UE. Actul normativ a creat cadrul legal pentru aplicarea, la nivel național, dar și a unor prevederi ale Acordului privind Retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din UE. 

Noul model de permis conține date biometrice și elemente de securitate care oferă garanţii suplimentare cetățenilor, asigurându-se un grad de protecţie ridicat împotriva furtului de identitate, iar instituţiilor de drept public sau privat, certitudinea că persoana care prezintă documentul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe acest document. 

Ca urmare a modificărilor survenite, posesorii documentelor trebuie să cunoască faptul că nu sunt necesare demersuri de actualizare a permiselor de ședere, acestea continuă să fie valabile atâta timp cât dreptul de ședere este unul valid. Noile carduri vor fi oferite la prelungirea dreptului de ședere sau la expirarea celui anterior. 

Totodată, hotărârea aprobată adaptează în mod corespunzător prevederile privind stabilirea formei și conținutului permiselor de ședere, ale documentelor de călătorie, precum și ale altor documente care se eliberează străinilor, referitoare la denumirea documentului emis angajatorului în scopul încadrării în muncă a străinilor, respectiv aviz de angajare și aviz de detașare. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.