În atenția elevilor arădeni: Vacanță prelungită de Paște și examene de Evaluare Națională decalate

0
980

Nici nu au început bine simulările pentru examenele naționale, că iată apar modificări cu privire  la examenele propriu zise. Astfel, elevii arădeni trebuie să știe că  examenul pentru  clasa  a VIII- a va fi decalat, după examenul de Bacalaureat.

,,Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, admiterea la liceu, după această dată” a declarat Sorin Cîmpeanu.  Ministrul a mai spus că Evaluarea Națională pentru clasa a II-a va fi organizată în cursul lunii mai, cele pentru clasele a IV-a și a VI-a rămân pe datele actuale.

De asemenea, s-au propus o serie de modificări la structura anului școlar, modificări care au următoarele avantaje spun cei din Ministerul Educației. Spre bucuria elevilor din Arad, în acest an, se pare, că vor beneficia de o vacanță prelungită.  ,,Vacanța de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, aceasta va cuprinde perioada sărbătorilor pascale fie că vorbim de Paștele catolic în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cel ortodox în data de 2 mai. Deci vacanța de primăvară prelungită cu trei săptămâni începând cu data de 2 aprilie până pe data de 4 mai”, declară aceștia. Cei din Ministerul Educației mai spun că un alt avantaj al vacanței prelungite ar fi și faptul că în această perioadă riscul infectărilor ar putea scădea.

Liceeni arădeni, sunt anunțați că examenul de bacalaureat se păstrează la datele planificate și se va derula între 28 iunie și 1 iulie, probele scrise.

,,Dezavantajul este că suntem nevoiți să decalam examenul de Evaluare Națională, el se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după data de 8 iulie”, declară reprezentanții Ministerului Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.