Conform tradiţiei, în Paraclisul studenţilor din curtea Facultăţii de Teologie, pe lângă programul liturgic obişnuit al fiecărei dimineţi, în serile acestei săptămâni a fost să­vârşită rânduiala Pavecerniţei celei Mari împreunată cu câte o parte a Canonului celui Mare de pocăinţă al Sfântului Andrei Criteanul, aşa cum prevede rânduiala din Triod. Pavecerniţa cu Canonul cel Mare a fost slujită de părintele Ioan Lazăr, du­hovnicul Facultăţii, alături de părinţii profesori.
La sfârşitul slujbei, câte un părinte profesor al Facultăţii a adresat în fiecare seară studenţilor prezenţi într-un număr foarte mare şi credincioşilor din biserică câte un cuvânt duhovnicesc, îndrumându-i pe calea Postului celui Mare.
„Nădăjduim într-o întărire duhovnicească pe calea postirii care va rodi în bucuria Sfintei Învieri a Mântuitorului, atât a noastră a profesorilor, cât şi a studenţilor, prin împărtăşirea de harul slujbelor săvârşite acum la început de post, cât şi din cuvintele duhovniceşti ascultate în aceste seri binecuvântate“, ne-a declarat pr. lect. dr. Lucian Farcaşiu.
Totodată, în mijlocul studenţilor, s-a aflat Înaltpreasfinţia Sa dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

Recomandările redacției