matineu matineu1Succesul programului „Luna plină de teatru” i-a determinat pe reprezentanţii Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad să reia, chiar şi pentru o perioadă limitată, obiceiul spectacolelor matineu. Astfel, în cadrul acestui program care a debutat în 3 ianuarie şi se va desfăşura pe parcursul întregii luni, sunt planificate mai multe reprezentaţii în timpul zilei. Prima reprezentaţie matineu va avea loc duminică, 13 ianuarie, de la orele 16 la Sala Studio. Este vorba des­pre „Al tău vechi, Caragiale!”, regia – Valentin Voicilă. Din distribuţie fac parte Constantin Florea, Oltea Blaga, Dan Covrig, Doru Nica, Roxana Sabău şi Valentin Voicilă.
Numele său garantează succesul spectacolului
Tot în cadrul programului „Luna plină de teatru” se va juca în acest weekend spectacolul „Totul despre femei”, de Miro Gavran, în regia lui Felix Crainicu, care va avea loc sâmbătă, 12 ianuarie, de la orele 19 la Sala Studio. Din distribuţie fac parte Dorina Darie Peter, Adriana Ghiniţă şi Liliana Balica. Miro Gavran este un scriitor croat de mare succes, poate cel mai prolific şi cel mai jucat dramaturg contemporan al ţării sale. Creaţia lui Miro Gavran cuprinde atât romane, cât şi nuvele, cărţi pentru copii, eseuri şi piese de teatru. Lucrările sale au fost traduse în peste treizeci de limbi străine, iar piesele sale de teatru l-au făcut cunoscut în lumea întreagă, fiind puse în scenă în teatre din Europa, Asia, America Latină şi spaţiul rus.
Ca dramaturg, Miro Gavran a obţi­nut numeroase premii în ţară şi în străi­nătate, anual fiindu-i dedicat, printre altele, un festival de teatru în Slovacia – „Gavranfest”. Este, de asemenea, pri­mul dramaturg croat a cărui creaţie a fost pusă în scenă la celebrul Eugene O’Neill Theater Center – un respectat centru teatral din SUA.
„Prezenţă remarcabilă în peisa­jul literar croat, Miro Gavran face parte din acea nobilă castă a dramaturgilor care reuşesc, atât prin farmecul deosebit al scrierilor lor, cât şi prin cel personal, să atragă imediat cititori, admiratori, spectatori, simpla apariţie a numelui său pe afişul unui spectacol fiind o adevărată garanţie a succesului”, ne-a declarat despre autorul piesei „Totul despre femei” Mihaela Balint, purtător de cuvânt al Teatrului Clasic Ioan Slavici.
Spectacol de teatru – dans
Pe lângă „Al tău vechi, Caragiale”, care se va juca la matineu, duminică, 13 ianuarie este programat şi spectacolul „Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca în regia lui Mihai Măniuţiu. „Casa Bernardei Alba”, una dintre cele mai noi producţii arădene, a cărei premieră s-a jucat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Clasic va avea loc în sala mare de la orele 19. Din distri­buţie fac parte Zoltan Lovas, în rolul ti­tular, Cecilia Donat, Carmen Vlaga Bogdan, Claudia Ieremia, Alina Danciu, Carmen Butariu, Mariana Tofan Arce­reanu, Oltea Blaga, Roxana Sabău, Li­liana Balica, Oana Kun, Ionel Bulbuc, Andrei Elek, Marian Parfeni, Sorin Calota, Alex Mărgineanu, Ştefan Statnic şi Robert Pavicsits.
„Casa Bernardei Alba” este un spectacol de teatru – dans, a cărei coregrafie este semnată de Vava Ştefănescu. Adaptarea textului aparţine lui Mihai Măniuţiu, iar scenografia lui Adrian Damian. La realizarea spectacolului au mai participat Lucian Moga – light design, Elena Ivaşcu, Emanuel Florescu – regia tehnică, Monica Popmarc – make – up artist, Horaţiu Maftei – lumini şi George Dancu – sunet.
Grăbiţi-vă să cumpăraţi bilete!
Reprezentanţii instituţiei teatrale arădene sunt mulţumiţi de felul în care publicul a reacţionat până acum la programul „Luna plină de teatru”. Astfel, în doar o săptămână afluenţa mare de spectatori a dat peste cap toate previ­ziunile:
„Pentru cei care au gândit acest program, afluenţa publicului repre­zintă o bucurie extrordinară, nu­mărul mare de spectatori fiind cea mai bună răsplată pentru echipa artistică şi tehnică a teatrului, pentru care ritmul alert în care se joacă reprezintă un efort substanţial”, a mai spus Mihaela Balint, care a ţinut să precizeze că la unele spectacole bile­tele se epuizează din primele ore ale dimineţii, sfătuindu-i pe cei care doresc să vină la teatru să îşi achiziţioneze din timp bilete.
5 lei biletul pe toată durata programului!
„Luna plină de teatru” este un program al Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad prin care se doreşte atragerea spre cultură a celor care nu frecventează în mod obişnuit sala de spectacol. În cadrul acestui program pe parcursul lunii ianuarie spectacolele din repertoriu se vor juca la un preţ special: 5 lei biletul pe toată durata şi indife­rent de tipul producţiei. Vor avea loc 19 reprezentaţii, cu o frecvenţă mai mare decât de obicei. Se urmăreşte, de ase­menea, facilitarea accesului la teatrul de calitate al tuturor categoriilor sociale.

Recomandările redacției