Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, săptămâna aceasta, într-o conferinţă de presă, că nu există riscul blocării competițiilor sportive în ciuda creşterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Iar regulile impus sunt suficiente pentru desfăşurarea acestora în condiţii de siguranţă.

 

Nu vor fi blocaje în ceea ce priveşte competiţiile sportive. Lucrul la care ţin foarte mult este respectarea regulilor pentru că dacă faci acest lucru, ca sportiv sau ca entitate sportivă, riscul se diminuează foarte mult. Acum nu putem reduce totul la nivel de absurd, să nu avem niciun fel de infectare, dar, cu siguranţă, dacă regulile se respectă, sănătatea sportivilor este protejată şi numărul infectărilor ar fi foarte mic. Pe cale de consecinţă am putea asigura continuitatea tuturor competiţiilor“, a declarat Stroe.

În cazul în care Guvernul va lua măsura unei carantine totale, Stroe a spus că sportul are reguli clare pentru desfăşurarea acestora, iar foarte multe sporturi și-au reînceput activitatea.

Vă sigur că nu se va întâmpla acest lucru, cel puţin sportul are reguli suficiente pentru a continua toate competiţiile şi zvonistica nu o comentez. Eu cred că ceea ce avem în momentul de faţă ca şi cadru legal descris pentru aceste competiţii este suficient. Avem competiţii la fotbal, la handbal, la baschet, foarte multe sporturi au reînceput, sunt competiţii naţionale şi internaţionale, şi au făcut-o într-un mod sigur şi controlat“, a mai spus Stroe

Recomandările redacției