Surpriză, un dar de Paște, o plăcere ce umbrește toate celelalte plăceri, mi-a umplut sufletul de bucurie, am văzut, m-am ciupit să simt realitatea, să ies din himeră, și iar am citit știrea din ziar, care sub un titlu cu litere de o șchioapă, anunță-n cele patru zări că, în CLM Arad s-a pus problema tâmplăriei din PVC alb pe fațadele clădirilor. Fantastic, ceva de bine s-a petrecut în sufletul prietenului meu Florin Galiș, primul dintre aleșii noștri, pe care-l deranjează ramele din plastic alb. Și tot din ziar am aflat că primul care a reacționat a fost domnul primar Gheorghe Falcă, anunțând o veste nemaipomenită, anume că, în Primărie se lucrează la un regulament, citez din ziar, (…) – „ce prevede «modernizarea» fațadelor monumentelor istorice”. Și iar sunt bucuros, și salut acest regulament, cu o singură nedumerire, provocată de intenția de a moderniza fațadele monumentelor istorice. S-a strecurat, desigur, o eroare în textul din ziar, deoarece fațadele se restaurează,  ferească sfântul să se modernizeze și în loc de rame din lemn, ca cele originale, bunăoară, să se monteze rame din PVC albe!

Și iar prilej de bucurie, fațadele au intrat în atenția CLM-ului, însemnând că după tâmplăria de PVC, să urmeze țiglele lipsă de pe acoperiș, apoi imediat cablurile, afișele cu –„Atenție! cade tencuiala”, streșinile și burlanele, și nu în ultimul rând cofretele și țevile galbene. Sunt convins că cineva dintre consilieri, ridică mână cerând să vorbească: – Stimați colegi, eu propun restaurarea porților originale și rașchetarea inscripțiilor care-l avertizează  pe cel ce parchează  acolo că-i face pană! Lista este aproape fără sfârșit, care rezolvată „Pas cu pas” , în fine, ne apropie de ținuta unei capitale culturale.

Mulțumesc aleșilor mei, prietenul Florin Galiș, care prin cele propuse și discutate, mi-a renăscut în suflet speranța că vom concura de la egal la egal, cu celelalte orașe pretendente. Iar dacă ne mai rămâne să rezolvăm doar dispariția afișelor de pe fațada Spitalului ORL din Piața Mică, asta-i o floare la ureche pentru Poliția Locală.

Recomandările redacției