În cinci comune arădene va începe în curând cadastrarea gratuită

0
673

În perioada următoare vor începe lucrări de cadastrare gratuită a terenurilor și clădirilor în primele 63 de comune stabilite. Anunțul a fost făcut de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, potrivit AGROTv. Lucrările de cadastru general din Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) 2015-2023 vor începe curând în toate cele 63 de comune, din 16 judeţe, cu care Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a încheiat acorduri-cadru; circa 224.000 de români beneficiind astfel de cadastru gratuit. Până la finalul proiectului, imobilele din toată ţară vor fi înregistrate gratuit în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară. Cadastrările se vor face la nivel de localitate, nu individual, se arată în informaţiile puse la dispoziţie de către ANCPI, așa că nici persoanele fizice şi nici cele juridice nu sunt nevoite să ceară autorităţilor efectuarea cadastrului.

În județul Arad, potrivit aceleiași surse, comunele ai căror locuitori vor beneficia de cadastru general gratuit în perioada imediat următoare sunt: Covăsânț, Fântânele, Frumușeni, Livada, Vladimirescu.

PNCCF 2015-2023 are ca obiectiv înregistrarea sistematică a imobilelor în 2337 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) situate în mediul urban şi rural. Programul a fost instituit în scopul înregistrării gratuite a imobilelor în sistemul integrat şi al eliberării certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor că proprietari şi, după caz, a dezbaterilor succesorale. Finanţarea pentru lucrările de cadastru general va fi asigurată de ANCPI. (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.