În ciuda pandemiei, proiectele comunei Șepreuș merg înainte

0
883

 

VOICU SIDA 

Săptămâna aceasta am trecut prin mai multe comune cu gândul de a vedea câte s-au mai făcut, de un an încoace, în special în condițiile acestea speciale, de pandemie. Chiar dacă a fost pandemie, unii nu au ținut cont de ea și au mai făcut câte ceva, alții o țin tot în pandemie de când sunt primari.

Dar să revenim la subiectul nostru de azi, oprindu-ne tocmai la primăria Șepreuș. Comună care este alcătuită dintr-o singură localitate, am cam dat peste ei fără să ne anunțăm prezența, dar nu că ne-am fi dus noi prin surprindere, că doar cunoșteam personalul care lucrează în administrație. Toți erau la activitate în birouri, mai puțin primarul Ioan Pintean, care era dus pe teren, dar a venit imediat ce a auzit de prezența noastră.

Domnule primar, am venit la dumneavoastră fără să vă fi anunțat.

– Nu-i nimic, nici o problemă. Toată lumea este la muncă, iar eu am fost pe teren, pentru că munca primarului nu este la birou, doar o jumătate de oră când face corespondența sau când sunt fixate zile de audiență, dar și asta o fac mai mult pe teren.

Cum stați cu proiectele?

– Bine, mergem înainte, loc de întoarcere nu avem, mergem cu Reabilitarea, Modernizarea și Extindere la Școala Gimnazială ,,Mihai Veliciu” și Grădinița cu Program Normal, finanțare prin PNDL și CJA. Amplasare panouri fotovoltaice pe clădirea școlii gimnaziale din Șepreuș, Faza DALI, finanțare prin fonduri de mediu. Reamenajarea fântânii arteziene din fața primăriei, aici este o finanțare prin BL. Modernizarea iluminatului public în comună prin fondul de mediu. Reparații acoperiș clădire sediu nr. 405, fost sediu al CAP, finanțare prin BL. Reparații acoperiș, tavane, fațade clădiri nr. 296 ap. 2, 3 și 4, finanțare tot prin BL. Amenajare trotuare din beton în localitatea Șepreuș, județul Arad, etapa a II-a, finanțare prin BL și CJA. Amenajare trecere pietonală peste pârâul Sartes, PT+ SF+ Execuție, finanțare prin BL. Modernizare DC31 Șepreuș-Satu Nou, finanțare prin CNI și BL. Modernizarea străzilor de la periferia localității Șepreuș, finanțare prin CNI.

Construire Centru de Permanență (Dispensar) în comună, finanțare prin CNI. Suntem în faza de întabulare de 60% terenuri agricole, o facem gratuit.

Se face recensământul general agricol, care constă în număr de animale și terenuri agricole. Vrem să aducem un notar public în sat, adică să-i facem birou și la rândul său, să-și facă un program ca să se deplaseze la noi în comună, deoarece cetățenii acestei comune majoritatea sunt oameni în vârstă și să nu mai fie necesar să meargă în alte localități. Am omis să vă informez că am achiziționat o stație de sonorizare pentru Casa Mortuară și un sistem audio – video pentru ședințele Consiliului Local.

Domnule primar, Ioan Pintean, păi spuneați că nu ați făcut mare brânză, sau nu faceți, cum așa? Că văd că aveți atâtea proiecte și dumnevoastră întotdeuna ați avut realizări frumoase, ca și acum, domnule primar.

VOICU SIDA 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.