primarDIECI Liviu BurtaDeși se află la primul său mandat, Liviu Burtă, primarul comunei Dieci are o serie de planuri de ordin practic pentru întreaga comunitate. Necazul este că bugetul din acest an e insuficient, fiind chiar mai mic decât cel de anul trecut, totuși optimismul nu l-a părăsit. Administrativ, din comună fac parte satele: Dieci – centru de comună: Cociuba, Crocna, Revetiş şi Roşia. Recent el ne-a declarat că deocamdată, din lipsă de bani, în comună se fac doar lucrări obișnuite, de întreținere.
„Avem noi trei proiecte făcute dar deocamdată nu avem bani să le punem în aplicare. Sper din tot sufletul că… va veni apă și pe moara noastră – cum se zice în popor.
Ce facem acum sunt lucrări mă­runte, de întreținere: curățări de șan­țuri, înlăturarea vegetației uscate, toate cu cei de la Legea 416. E adevărat, avem de întreținut o zonă mare și e nevoie de un efort susținut.
Se apropie sărbătoarea de Sfân­tă Maria și atunci la noi vor veni mulți credincioși, ca în fiecare an, la Mănăstirea Roșia. Aici sunt și unele spații de cazare iar în viitor vor fi și mai multe, când cele ocupate cu lucruri din mănăstire vor fi eliberate.
De asemenea, ne pregătim pentru nedeia pe care o vom organiza în 31 august“ – ne enumera pe scurt câteva proiecte pentru acestă vară edilul din Dieci.

Recomandările redacției