În două luni de când trotinetele au făcut harcea-parcea traficul în Arad, nu s-a aplicat nici măcar o amendă

0
1822

Avem liber la trotinete de două luni, dar nu s-a aplicat nici măcar o singură amendă pentru nerespectarea codului rutier, în cazul celor care circulă cu trotinetele. 

Poliția rutieră din Arad ne-a declarat că: „Nu s-au aplicat sancțiuni la regimul circulației trotinetelor. Ele sunt asimilate ca și bicicletele, adică cei care circulă cu trotinetele, au și ei aceleași reguli de respectat. Au și cei de la Poliția Locală atribuții în acest sens.” 

Așadar, de două luni, de când au fost introduse trotinetele în municipiul nostru, nu s-a aplicat nicio amendă. Asta în ciuda faptului că trotinetele sunt folosite, iar apoi sunt lăsate de izbeliște, peste tot, ba chiar mai sunt aruncate și în Mureș. 

De asemenea, se circulă tot aiurea, nu se respectă nici o regulă de circulație, sunt parcate pe mijlocul drumului, cei care sunt pe trotinetă nu se asigură când le conduc, fiind un adevărat pericol pentru pietonii din Arad. 

Mai mult, piuie noaptea, conform unui cititor de-al nostru, care, a menționat următoarele: Azi noapte, pe la ora 02, în cartierul Vlaicu, zona tic tac, a început o trotinetă să cânte!! Mai bine de jumătate de oră ne-a ținut așa!! Am sunat la poliție. iar un domn agent mi-a spus pe un ton foarte agresiv: noi nu ne ocupăm de trotinete, sunați la primărie, și mi-a închis!! Acuma eu întreb: asta nu se încadrează la tulburarea ordinii și liniștii publice?” 

Și asta nu este totul, o altă cititoare ne-a scris pe pagina noastră, la ultimul articol despre trotinete, despre cum fetița sa a fost trântită, la propriu, de un alt copil care mergea pe trotinetă, din fericire, fetița s-a ales doar cu o zgârietură: „ Eu am ieșit cu fetița mea de trei ani la o terasă, iar când am vrut să merg cu ea în local, un copil a dat peste micuța mea cu trotineta și a trântit-o la un metru distanță, specific că sunt din Curtici, nu înțeleg ce căuta pe trotuar cu trotineta, în Arad nu mai zic, nici nu se uită când trec pe lângă oameni, trebuie sa ne ferim noi ca să nu ne lovească. Așa că nu omoară trei, patru muște, putea să îmi lovească copilul mult mai rău, noroc că a scăpat doar cu o zgârietură și durere de mânuță.” 

„Așa am pățit și eu. Doar că am avut noroc că nu au dat peste copil. Erau doi pe o trotinetă și nu era personală(dacă mai contează) mergând cu viteza mare. Trec pe unde îi taie capul și nu țin cont de nicio regulă”, a mai spus o femeie. 

Ei bine, după cum vedeți, nu se face tam-tam din ”nimic„ , pentru că, totuși, arădenii sunt deranjați, iar cei care fac haz din aceste situații, sau sunt copii sau sunt prea plini de sine încât să recunoască că nu respectă regulile de circulație când sunt pe trotinetă. 

Trotineta este preconizată pentru o singură persoană, iar circulația este regulamentară doar pe pistele de bicicliști.  

Totuși, majoritatea „trotinetiștilor” Aradului circulă pe trotuare, mai împart trotineta la doi, la trei și mai și comentează precum că maximumul care ar putea să se întâmple, ar fi să omoare vreo trei, patru muște. 

Am tot scris, în ziarul nostru despre acest subiect, care evident, deranjează și perturbă liniștea și ordinea publică. 

În cele din urmă, nici primăria, nici poliția locală, nici cea rutieră nu ne-a oferit un răspuns pe măsura așteptărilor noastre.  

Poliția Locală din Arad a spus că: „N-am dat sancțiuni. Doar în baza codului rutier se dau amenzi. În schimb, s-au dat avertismente, prevenții, dar nu i-am sancționat contravențional.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.