După colapsul proiectului Șoimii Pâncota, orașul din Podgorie a luat-o de jos, din Liga a VI-a, iar, sâmbătă, a sărbătorit promovarea în elita fotbalului județean. Punctele câștigării matematice a Seriei B a Ligii a 5-a au venit la capătul unei noi prestații convingătoare, în fața uneia dintre echipele din prima parte a clasamentului.
În prima repriză, gazdele au început în forță, dar belenii s-au apărat bine și au lovit pe contraatac. Au făcut-o prin Boldiszar, după o jumătate de oră de joc. Doar un minut a durat avantajul vizitatorilor, la un corner de pe dreapta, Malincski a marcat cu latul din 10 metri lateral stânga:
1-1. Până la pauză „glezna fină” a gazdelor, Ovidiu Bulzan, a zguduit transversala și a mai dat două pase de efect printre fundași, dar Perța și Mărgăian nu au reușit să fructifice.
După pauză, pâncotanii au ieșit mai proaspeți și mai hotărâți să tranșeze scorul și au făcut-o fără probleme în fața unei formații belene ce a mai putut să țină piept liderului, în special din punct de vedere fizic. Golul de 2-1 a venit rapid, mai precis în minutul 47, prin Mărgăian, care a trimis din 6 metri, cu capul, în plasa porții lui Coraș. După o oră de joc, „decarul” Podgoriei a semnat un gol de autor. Bulzan a pătruns pe dreapta, a croșetat trei fundași, a culcat și portarul și a marcat pentru 3-1. În minutul 73, același fotbalist a centrat de pe dreapta, iar Cioară-Moartă a pus latul din centrul careului. Al cincilea și ultimul gol l-a avut la origine tot pe omul meciului. Cu zece minute înainte de final, Bulzan a pasat printre fundași și Purda a marcat din 10 metri pentru concluzia și fiesta din Podgorie.
Formații:
Pâncota: B. Filimon – D. Bogdan (70 Cîlb), Malincski, D. Covaci, A. Pașca – Cl. Ardelean, Bulzan – Mărgăian, S. Dragalina (78 Ispas), Cioară-Moartă (74 Purda) – Perța (77 S. Covaci).
Beliu: Coraș – Mititelu, Țirban, M. Semeniuc, C. Semeniuc – Măcinic, Cristea (72 Țica), Jurcă (66 Bun), Popa (80 Cotuna) – Boldizsar, A. Goldiș.
Arbitri: Emil Cristea – Denis Calnacov, Loredan Bogdan.
Observator: Dorin Herțeg.
Dragalina: „Vrem să ne luăm înapoi și numele de Șoimii”
Așadar, bazându-se doar pe fotbaliști din localitate sau zona Podgoriei, pâncotanii și-au atins obiectivul și se anunță de pe acum una dintre formațiile de luat în seamă în Liga
a IV-a. „Am reușit să ne asigurăm promovarea matematică în Liga
a IV-a cu trei etape înainte de finalul campionatului, ceea ce nu poate decât să ne facă foarte fericiți. Am muncit mult, ne-am pregătit serios și rezultatele s-au văzut. Avem doar o înfrângere, cea la Buteni și două egaluri, am marcat aproape 100 de goluri și mai sunt trei etape. Vom juca la fel de concentrați, nu avem voie să ne facem de râs mai ales acum că suntem deja promovați. Vrem să-i mulțumim în mod special viceprimarului Nelu Boiciuc, el este cel care a reînnodat tradiția fotbalistică la Pâncota. A fost și este în permanență alături de noi și sunt convins că va fi și în conti­nuare. Am dovedit că Pîncota are pepinieră pentru fotbal. Pe lângă noi, cei câțiva veterani, am adunat băieți tineri, care prin seriozitate și pregătire au crescut mult și împreună formăm o fa­milie unită și valoroasă cu care nu ne e teamă să înfruntăm din vară echipele mai puternice din Liga a IV-a. Sunt convins că profesorul Claudiu Ardelean și Ovidiu Bulzan găsi rețeta unei pregătiri bune și mai sus, dar – bineînțeles – ne vor mai ajuta și din teren. Mulțumim, de asemenea, domnului primar Pocrișeri și Consiliului Local ce ne asigură condițiile pentru a ne desfășura activitatea. Nu îi uităm pe susținătorii noștri, care vin cu drag să ne vadă. Pentru campionatul viitor contăm pe același lot, în plus mai vrem să aducem 2-3 jucători din zonă și să promovăm mai mulți tineri de la echipa de juniori. În retur, mai ales, am contat mult pe trei juniori care s-au pregătit practic cu ambele echipe și au devenit jucători de bază pentru noi: Filimon, Pașca și Denis Covaci. Mai avem pe bancă alți trei copii: Ispas, Sergiu Covaci și Bălaș, care și ei au prins minute bune la prima echipă. Asta ne bucură cel mai mult și practic acesta a fost noul proiect, creșterea și promovarea copiilor din zona Pîncota și iată că am reușit. Am dovedit că se poate. Și ne-am mai dori ceva, să ne luăm înapoi numele de «Șoimii Pâncota». Noi cei mai în vârstă am crescut ca «șoimi», lumea așa ne știe și vrem ca și tinerii noștri jucători să fie «șoimi». O să facem toate demersurile legale, sperăm să și reușim să ne numim, din nou, cât mai repede posibil Șoimii Pâncota”, spune Sergiu Dragalina, președintele și căpitanul grupării „alb-negre”.

Recomandările redacției